Actualitate

”Șoseaua morții” se extinde la 4 benzi în Buzău! Unde se va putea circula pe două benzi pe sens

DN2 E85, supranumit și ”șoseaua morții”  din cauza numărului mare de accidente rutiere, care duc la pierderea de vieți omenești, va fi resistematizată în câteva puncte din județul Buzău. Este vorba despre extinderea șoselei, care pe anumite porțiuni va avea două benzi de circulație pe sens.

Șoseaua este folosită și în prezent de șoferi ca și cum ar avea în total patru benzi. Dar realitatea este că are doar două benzi și acostamente late de ambele părți. Există câteva porțiuni pe traseul șoselei unde sunt 4 benzi evidențiate, iar în zonele respective s-a dovedit, în timp, că numărul accidentelor grave este mai redus.

Anunțul cu privire la extinderea la 4 benzi și pe unele porțiuni ale șoselei pe raza județului Buzău a fost făcut de deputatul PNL de Buzău, Gabriel Avramescu. Sunt doi ani de când acesta a cerut extinderea șoselei la 4 benzi, iar acum mult așteptatul anunț a venit.

”După aproximativ un an de insistențe prin declarații publice, întrebări oficiale și neoficiale, în sfârșit a început expertiza tehnică pentru proiectul privind ”Îmbunătățirea condițiilor de circulație pe DN2 între km 117+400 și km 141+100”, adică tronsonul dintre Mărăcineni și Oreavu. Acesta este doar un prim pas care prevede extinderea șoselei la patru benzi, câte două pe sens, urmând ca în urma expertizei să fie stabilite detaliile tehnice prin care se va extinde șoseaua. Pentru corecta informare a buzoienilor, vreau să precizez că acest contract a fost semnat pe 20.06.2022, cu termen de începere a expertizei 20.07.2022, expertiză ce trebuie finalizată în 60 de zile, adică până la 19.09.2022”, a scris parlamentarul buzoian într-o postare pe Facebook.

Anunțul vine în contextul în care azi-noapte, pe această șosea, s-a produs o nouă tragedie. Iar anul acesta, pe singurul drum ce face legătura între Moldova și Capitală s-au produs accidente foarte grave. Unul dintre ele, înregistrat în județul Ialomița, a ucis cinci buzoieni nevinovați, așa cum Șansa News a scris la momentul respectiv aici și aici.

”România rămâne fruntașa în UE la numărul de morți pe șosele, iar una din șoselele pe care au loc accidente mortale este E85. Până când vom avea Autostrada Moldovei gata, e important să facem proiecte mici, dar care să ofere șoferilor și pasagerilor siguranța în trafic. Vreau să mulțumesc autorităților că au sprijinit acest proiect și aștept acum de la Ministerul Transporturilor ca acolo unde nu se poate extinde șoseaua să fie instalați parapeți între cele două sensuri de mers sau reconfigurarea șoselei pe profil 2+1 alternativ astfel încât șoferii teribiliști să nu mai poată intra în depășiri periculoase”, a mai scris Gabriel Avrămescu.