Actualitate

Cea mai bună veste pentru piața forței de muncă. Criza meseriașilor ar urma să devină istorie

Meseria este brățară de aur! Este ceea ce au înțeles zeci de tineri din județul Buzău care, după finalizarea clasei a VIII-a, au decis să urmeze cursurile unei unități de învățământ unde să poată învăța o meserie încă de pe băncile școlii, astfel încât să aibă asigurat un loc de muncă imediat după încheierea cursurilor.

Drept dovadă, în mai puțin de o săptămână de la debutul înscrierilor, la Liceul Tehnic Buzău s-au ocupat toate locurile la clasele de învățământ profesional dual. Clasele propuse spre formare în noul an școlar au fost la mare căutare, semn că învățământul dual prinde tot mai mult teren la Buzău.

“Liceul Tehnic Buzău anunță realizarea celor 3 clase propuse pentru învățământul profesional dual/învățământ profesional de stat încă din prima etapă. Joi, 13 iulie 2023, este programată proba suplimentară de admitere la toate specializările (MECANIC AUTO, TINCHIGIU-VOPSITOR AUTO, ELECTROMECANIC UTILAJE ȘI INSTALAȚII INDUSTRIALE, FRIGOTEHNIST, BUCĂTAR, OSPĂTAR (CHELNER) VÂNZĂTOR ÎN UNITĂȚI DE ALIMENTAȚIE PUBLICĂ, COMERCIANT VÂNZĂTOR) în fața unei comisii formată din cadre didactice de specialitate și reprezentanți ai operatorilor economici parteneri”, anunță prof. Robert Harabagiu.

Pe lângă clasele de învățământ dual, la Liceul Tehnic urmează depunerea opțiunilor pentru cele 5 clase învățământ liceal, 2 clase învățământ seral și 2 clase învățământ postliceal.

Așa cum șansanews.ro scria zilele trecute AICI, oferta unităților de învățământ din Buzău s-a schimbat radical, anul acesta, pe fondul crizei de meseriași de pe piață. Astfel, oferta de anul acesta aduce atât un număr record de locuri pentru învățământul dual cât și specializări noi. Detalii, AICI.