Actualitate

Cine sunt șefii de stat care au plantat doi dintre arborii reprezentativi din Crâng

Doi dintre stejarii din Pădurea Crâng au 44 de ani și au fost plantați de doi șefi de stat. Anunțul a fost făcut de unul dintre viceprimarii Buzăului care a făcut, la rândul său,  această descoperire de curând. Impresionat de ceea ce i-au povestit silvicultorii cu care a luat la pas Pădurea Crâng, viceprimarul Ionuț Apostu și-a făcut chiar și un selfie cu cei doi arbori reprezentativi și a postat totul pe pagina de Facebook.

În postarea sa, Apostu spune că a descoperit doi stejari pe care i-au plantat, în urmă cu 44 de ani, soții Ceaușescu.

”Crângul își dezvăluie poveștile! În cadrul Controlului de Fond pentru preluarea Crângului, în ultimele două zile am luat la pas cele 177 de hectare și am aflat lucruri inedite de la silvicultori! Știați că cei doi stejari din fundal au fost plantați de Nicolae Ceaușescu și Elena Ceaușescu în 1976 în cadrul vizitei prilejuite de aniversarea a 1600 de ani de la prima atestare documentară a Buzăului? Prima mențiune documentară a râului Buzău (sub numele de Mousaios) este din secolul al IV-lea, într-o scrisoare din anul 376, trimisă de Iunnius Soranus, guvernatorul Scythiei Minor, arhiepiscopului din Cezareea Mazaca”, scrie Ionuț Apostu pe Facebook.

Pădurea Crâng, în suprafață de aproape 178 de hectare, trece de la Regia Națională  Pădurilor la Primăria Buzău și va fi transformată în pădure – parc. Mai mult despre cum va fi transformată pădurea citiți aici.