Actualitate SĂNĂTATE

CJAS Buzău, director nou, interimar

De două zile, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Buzău este condusă de un nou președinte-director general. Este vorba despre Eliza Roxana Oncel, numită în funcție, la Buzău, prin ordin al președintelui CNAS, până la organizarea unui concurs.

Oncel vine din Prahova unde a activat, în cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, din 2008, și a urcat în ierarhie până la postul de director economic al instituției. Prin această numire se încearcă instalarea unui climat de liniște în instituția buzoiană a cărei imagine este serios erodată de reclamațiile și tensiunile din interior, reflectate inclusiv de unele relatări de presă.

Ultimul subiect din care CJAS Buzău a ieșit prost este cel al rezilierii contractului unui medic de familie, decizie care a lăsat fără asistență medicală câteva mii de asigurați din Merei. Cazul a fost sesizat și CNAS care a trimis la Buzău o echipă de control. Raportul controlului nu a ajuns nici acum în teritoriu, în timp ce localnicii din Merei sunt, în continuare fără medic. O situație care nu este singulară, în decembrie anul trecut contractul unui alt medic de familie fiind reziliat în mod asemănător, printr-o decizie a conducerii CJAS.

Ambele episoade s-au consumat în mandatul lui Valentin Orșa, finanțistul care a decis să se întoarcă la ANAF, după o detașare de mai puțin de un an. De altfel, au existat informații neconfirmate oficial, că Orșa ar fi încercat să obțină postul, la unul dintre cele două concursuri organizate anul acesta, prima funcție din CJAS Buzău. Fostul director a respins informația, iar CNAS nu a făcut publice numele candidaților înscriși. La cele două concursuri, organizate în primăvară, niciun candidat nu a promovat.