Actualitate Șansa de Pogoanele

CLIENȚI FĂRĂ MASCĂ, UNUL LÂNGĂ ALTUL, FĂRĂ A RESPECTA VREO REGULĂ! Polițiștii au stricat petrecerea tinerilor din Pogoanele

Polițiștii din Buzău au făcut controale peste controale, zilele acestea, în tot județul. Efectivele au fost suplimentate, oamenii legii făcând verificări, în special, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul SARS-COV 2.

Aproximativ 500 de efective cu atribuții de control și verificare (polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, în restaurante, pe terase și în trafic. Au legitimat peste 1000 de  persoane și au făcut verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară în 112 societăți comerciale. Au verificat peste 200 autovehicule, dintre care 65 mijloace de transport în comun.

Peste 300 de amenzi au aplicat la final polițiștii, jumătate fiind pentru nerespectarea distanțării fizice și pentru nepurtarea măștii de protecție.

De pildă, sâmbătă seară, în jurul orelor 23:00, polițiștii din Pogoanele au găsit două baruri din oraș deschise, cu un număr însemnat de clienți înăuntru și pe terase, cei mai mulți fără mască de protecție și fără a respecta distanțarea fizică. Polițiștii au luat imediat măsuri. I-au trimis acasă pe clienții localurilor respective iar pe administratori i-au amendat cu câte 2 000 de lei.