Actualitate POLITICĂ

Codul Administrativ, departe de a fi perfect. Cum ar putea fi modificat din toamnă

Codul Administrativ, considerat ”biblia” administrației, aflat în vigoare de 3 ani, este departe de a fi perfect. A stârnit controverse încă de la adoptare, iar de-a lungul timpului a dovedit că are lacune ori articole care lasă loc interpretărilor. Nu de puține ori, primarii au semnalat o serie de probleme.

Este și motivul pentru care în această perioadă, deputatul PNL de Buzău Gabriel Avrămescu, vicepreședinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului a Camerei Deputaților, are o serie de întâlniri cu reprezentanți ai administrației, pentru a analiza toate problemele, astfel încât din toamnă, odată ce va începe o nouă sesiune parlamentară, să vină cu o propunere de modificare a Codului Administrativ.

”În noua sesiune parlamentară, care va începe la 1 septembrie, una din prioritățile mele legislative va fi modificarea Codului Administrativ. Tocmai din acest motiv am participat la o primă discuție cu primari din județul Buzău, reprezentanți ai Asociației Comunelor, cu prefectul județului, Daniel Țiclea, și cu secretarul județului. Mă bucur că la aceasta discuție au participat primari de la toate partidele. Este momentul să ne punem la masa, să analizăm care sunt problemele cu care se confruntă cei din aparatul administrativ și să vedem cum putem îmbunătăți legislația”, a transmis deputatul Gabriel Avrămescu.

Parlamentarul buzoian spune că vor urma și alte întâlniri, la care speră să participe nu doar reprezentanți ai autorităților locale, ci și profesioniști din domeniu.