Actualitate POLITICĂ

Oportunitate extraordinară pentru o comună aflată la doi pași de orașul Buzău. În curând, prețurile terenurilor vor exploda

Startul lucrărilor pentru realizarea Autostrăzii A7, un drum de mare viteză care va străbate mai multe localități ale județului Buzău, este așteptat cu sufletul la gură de primari și localnici, deopotrivă. Asta pentru că modernizarea infrastructurii va însemna automat dezvoltarea localităților respective prin atragerea investitorilor, încurajați de noua oportunitate reprezentată de autostradă.

Un exemplu este Vadu Pașii, o comună apropiată de municipiul Buzău, în plină dezvoltare. Datorită proiectelor de modernizare derulate în prezent de autoritățile locale, pe de o parte, și a construcției autostrăzii care va trece prin zonă, pe de altă parte,  se așteaptă ca în câțiva ani Vadu Pașii să devină una dintre cele mai căutate localități de către investitori. Ceea ce va însemna mai mulți bani colectați la bugetul local dar și locuri de muncă.

“Vadu Pașii, cea mai mare comună din județul Buzău, condusă de primarul liberal Geo Firon, va cunoaște o dezvoltare pe toate direcțiile în anii următori, odată cu realizarea Autostrăzii A7. Prin tronsonul 1 Buzău – Vadu Pașii al sectorului Buzău – Focșani din A7, pentru care CNAIR a desemnat Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL să se ocupe de lucrările de construcție, comuna buzoiană are șansa de a deveni punct de atracție pentru investitori, datorită infrastructurii rutiere ce se va realiza aici”, arată, într-un mesaj postat pe Facebook, senatorul PNL de Buzău, Vlad Mircea Pufu.

Deja, săptămâna trecută, a fost desemnat constructorul care va realiza tronsonul  Buzău – Vadu Pașii din Autostrada A7. Constructorul va avea la dispoziție 20 de luni pentru realizarea obiectivului din momentul în care va fi dat ordinul de începere a lucrărilor.

“Tronsonul Buzău-Vadu Pașii are o lungime de 4,60 km, iar pe acest traseu lucrările includ construcția a trei poduri și a unui pasaj – peste râul Buzău, peste DJ 203 K Vadu Pașii – Scurtești și pe drumul de legătură, precum și un pasaj superior pe drum de legătură peste CF500. În dreptul km. 3+934 este prevăzut un nod rutier, care asigură legătura cu DN2, în partea de nord a municipiului Buzău, printr-un drum de legătură de aproximativ 7,75 km. Nodul rutier asigură legătura dintre autostradă, DJ 203 K și DN2. Termenul de execuție pentru tronsonul Buzău – Vadu Pașii este de 20 de luni”, mai arată senatorul PNL Vlad Mircea Pufu.

Între timp, chiar săptămâna aceasta, pe 11 august, se așteaptă startul lucrărilor pe Autostrada A7, vizat fiind un prim lot din tronsonul Ploiești – Buzău, respectiv Mizil – Pietroasele.