Actualitate Agricultura acum

COMENZI TIMPURII PENTRU CIREȘELE DE MAI! Cât costă un kilogram de fructe, livrate direct de la producător

După ce s-a reinventat în pandemie și a reușit să vândă tone de fructe pe internet, proprietarul livezii ”Dealul Sofiei” din Topliceni, județul Buzău, a venit anul acesta cu încă o idee care să-i asigure succesul afacerii.

Producătorul buzoian a început deja să ia comenzi pentru cireșele care se vor coace în câteva săptămâni. Totul, spune Vasile Panaete, pentru ca toți pofticioșii să aibă suficient timp să cumpere fructe proaspete.

”Anul trecut am deschis site-ul cu doar o săptămână înaintea primelor comenzi și am avut clienți cărora nu le-am putut onora cererea, sau au fost cumpărători care au vrut să mai cumpere și a doua oară fructe dar nu am avut. Așa, acum clienții au timp să plaseze comenzi până pe 25 mai când estimăm că vom începe vânzarea cireșelor de mai”, a spus Vasile Panaete.

Iar comenzile nu au întârziat să vină. Clienții vechi și chiar oameni care nu au gustat niciodată cireșele din Dealul Sofiei dar au văzut anunțul lansat pe pagina de Facebook au plasat deja comenzi. Unii au sunat pentru a cere fructe proaspete încă de la finalul lunii februarie.

”Avem comenzi de la clienți din București unde putem livra cu mașinile noastre. Dar luăm comenzi și din țară pe care le vom livra prin curier”, a spus producătorul.

Vasile Panaete spune că este adevărat că aceste comenzi timpurii îi dă siguranța vânzării producției de fructe însă este și riscant.

”E o sabie cu două tăișuri. Dar, dacă se întâmplă ceva și nu putem onora comanda în perioada 25 mai-20 iunie, banii pe care clientul îi plătește integral la plasarea comenzii sunt restituiți”, a spus Vasile Panaete.

Un kilogram de cireșe de mai din Dealul Sofiei se vinde acum cu 29 de lei, un preț mai mic ca anul trecut când, în plin sezon, a fost și de 35-40 de lei.  

Producătorul se așteaptă ca producția să fie una cel puțin la fel de bună ca cea de anul trecut. Cel puțin 4-5 tone pentru suprafața de jumătate de hectar,  pe cât se întinde livada cu cireși de mai. Pomii arată bine, iar vremea capricioasă nu i-a afectat.

Fructele sunt 100% naturale, iar consumul de cireșe are numeroase beneficii pentru sănătate. De exemplu, jumătate de kilogram de cireșe asigură un somn liniștitor.

Povestea livezii Dealul Sofiei, pe larg, aici.