Actualitate

CONCEDIERI LA RAM ȘI URBIS SERV! De la începutul anului, aproape 400 de buzoieni au fost disponibilizați

Concedieri colective la două societăți din subordinea Primăriei Buzău. Mai mulți angajați ai Regiei Autonome Municipale și ai societății Urbis Serv vor intra în șomaj în zilele următoare. Anunțul a fost făcut chiar de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău care a primit, la finele lunii februarie, deciziile angajatorilor cu privire la disponibilizarea acestor salariați.

Primele înștiințări au venit la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă de la Regia Autonomă Municipală , vechea societate care asigura căldura și apa caldă în municipiul Buzău. În total, de aici vor fi disponibilizați 30 de angajați. Este vorba despre foști salariați care, de la intrarea în insolvență a societății, au fost, cel mai probabil, în concedii de odihnă sau au ocupat posturi care nu au impus prezența lor până acum.

Ionel Tociu, director AJOFM Buzău

Și dacă pentru angajații de la RAM , disponibilizarea nu reprezintă o surpriză, la Urbis SERV anunțul a surprins. Asta pentru că, la finalul anului 2020, reprezentanții Primăriei au vorbit despre problemele de acolo însă au aprobat doar trecerea salariaților în somaj ethnic, nefiind vorba despre concedieri. Însă, în urmă cu câteva zile, conducerea Urbis Serv a înaintat către AJOFM o înștiințare prin care anunța disponibilizarea colectivă pentru 15 salariați. Este vorba atât despre personal TESA cât și muncitori, iar decizia a fost motivată de directorul tehnic și de producție, în exclusivitate pentru sansanews.ro, prin faptul că ”a fost nevoie să dimensioneze echipele de lucru” din cauza bugetului mic alocat societății.

”Anul acesta, bugetul alocat societății Urbis SERV este foarte mic și am încercat să dimensionăm și echipele de lucru în funcție de bugetul care ne este alocat. În urma analizelor a rezultat că aceste persoane trebuie disponibilizate. Am încercat să disponibilizăm oamenii care nu sunt cei mai buni sau care au avut posibilitatea să plece în altă parte. Este vorba și despre personal TESA și muncitori din teren”, a explicat pentru sansanews.ro Dumitru Toader, director tehnic și de producție al societății Urbis Serv.

Dumitru Toader, director tehnic și de producție Urbis Serv

Pe de altă parte, directorul a explicat că, în prezent, restul angajaților sunt în somaj tehnic, iar începând cu 15 martie vor reveni la serviciu.


Dumitru Toader, director tehnic și de producție Urbis Serv

Totuși, numărul persoanelor din Buzău care și-au pierdut locul de muncă în ultimele două luni este de aproape 400, iar diferența vine de la alte concedieri de la filialele marilor societăți care au renunțat la unul-doi angajați din teritoriu.

”Nu vorbim de concedieri colective, vorbim de concedieri în teritoriu ale unor societăți mari din domeniul curieratului, bancar sau de pază și protecție”, a explicat Ionel Tociu.

Ionel Tociu, director AJOFM

Concret este vorba despre 166 de persoane disponibilizate în februarie și 223 în luna ianuarie 2021.