Actualitate

NICI O ȘANSĂ CA ELEVII DIN BUZĂU, CARE ÎNVAȚĂ ONLINE, SĂ REVINĂ, CURÂND, ÎN BĂNCI. La ce incidență a cazurilor de COVID-19 a ajuns orașul

Joi, 4 martie, incidența cazurilor de coronavirus la nivelul municipiului a ajuns la 1.40 la mia de locuitori, cea mai mare valoare din ultima vreme. În orașul Buzău, în ultimele 14 zile s-au înregistrat 183 de îmbolnăviri cu coronavirus, zilnic fiind noi și noi confirmări.

In aceste condiții, dar având în vedere și estimările specialiștilor care spun că ne aflăm deja în al treilea val al pandemiei, se poate deduce că Buzăul nu va înregistra curând o scădere a incidenței. Asta înseamnă că elevii vor continua să învețe, deocamdată, în scenariul galben, cu prezența fizică în clase doar a preșcolarilor, a copiilor din ciclul primar și a celor din clasele terminale. Elevii din clasele V-VII și IX-XI rămân acasă, să învețe online.

În județul Buzău, cea mai mare incidență, 2.63,  se înregistrează la Viperești. De asemenea, în scenariul galben mai sunt școlile din Pogoanele, Cilibia, Scutelnici și Breaza.