Actualitate

O NOUĂ SCHIMBARE LA VÂRFUL INSPECTORATULUI ȘCOLAR. Instituția a rămas cu un singur inspector general adjunct

Schimbare la vârful Inspectoratului Școlar Județean Buzău. Florina Stoian părăsește echipa de conducere a Inspectoratului, la aproape 5 luni de la detașarea în funcția de inspector școlar general adjunct. Decizia de încetare a detașării Florinei Stoian în funcția de inspector școlar general adjunct a fost luată de Ministerul Educației și transmisă astăzi, 20 ianuarie, în teritoriu. Florina Stoian a declarat pentru șansanews.ro că se aștepta la o astfel de decizie, întrucât partidul care a susținut-o pentru a ocupa postul de conducere, respectiv PMP,  nu a mai intrat în Parlament.

“Astăzi, la prânz, a venit prin fax ordinul de încetare a detașării mele. De la Minister au explicat că, potrivit normativelor, rămâne un singur post de adjunct, probabil se fac și reduceri de costuri. N-am avut informații dar m-am așteptat. În septembrie, eu nu am avut concurs dar am fost detașată la susținerea PMP, iar acum dacă nu mai este în Parlament, a dispărut și postul meu.”

Florina Stoian fusese detașată în funcție de conducere în luna septembrie, anul trecut, când a fost înființat un nou post de adjunct al IȘJ Buzău, al treilea. Între timp, luna trecută, Nela Wamsiedel, unul dintre cei 3 inspectori școlari adjuncți, a anunțat că părăsește instituția, alegând să se pensioneze după 39 de ani în câmpul muncii.

Astfel, acum, odată cu plecarea Florinei Stoian de la vârful Inspectoratului Școlar, echipa de conducere va fi alcătuită doar din inspectorul școlar general, Ionel Meiroșu, și un adjunct, Daniela Palcău.

Mica Publicitate