Actualitate

CONCURENȚĂ PENTRU POSTUL DE ȘEF AL CJAS BUZĂU. Trei dosare, acceptate. Președintele CNAS: ”Am schimbat filosofia de recrutare. Va fi un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice”

Concurență acerbă pe postul de director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Buzău. Trei persoane s-au înscris la concurs, toate cele 3 dosare fiind admise. Președintele CNAS, Adrian Gheorghe, s-a referit, miercuri, la organizarea acestui concurs, care are loc și în alte județe ale țării, spunând că s-a schimbat total filosofia de recrutare a managerilor acestor instituții, iar examenul scris, care va avea loc la începutul lunii mai, va fi organizat în mod transparent, fără ”discriminare pe criterii politice sau de altă natură”.

La Buzău, trei persoane au depus dosarele în vederea susținerii examenului pentru postul de director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Toate cele trei dosare au fost admise, astfel că toți cei trei care aspiră la fotoliul de director al CJAS Buzău vor intra în examenul scris. Printre cei 3 candidați nu se află și actualul director interimar, finanțistul Valentin Orșa, ci este vorba despre Paula Grigore, fost director al instituției, Simona Anghel, și ea fost șef CJAS Buzău, și despre Denisa Coban, economist care vine din mediul privat.

Candidații declarați admiși după proba dosarelor vor susține examenul scris pe 6 mai în Capitală, la amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Apoi, în cel mult 4 zile, candidații care vor trece de proba scrisă vor susține un interviu. Rezultatele finale ale concursului vor fi afișate până la data de 19 mai.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, a afirmat, miercuri, în legătură cu concursul pentru managerii caselor judeţene de asigurări de sănătate, că acesta este unul organizat în mod transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

“Am schimbat total filosofia de recrutare a managerilor de CAS. Este un concurs organizat în mod transparent, obiectiv, fără discriminare pe criterii politice sau de orice altă natură, un concurs în care vor promova acei candidaţi cu cele mai bune abilităţi de planificare, organizare, coordonare şi control. După finalizarea concursului din data de 6 mai vom organiza un nou concurs pentru posturile de director general care nu s-au ocupat în urma rezultatelor obţinute de candidaţi sau pentru care nu au existat candidaţi înscrişi în prima etapă”, a afirmat Adrian Gheorghe.