Actualitate

Conducerea învățământului buzoian, chemată la raport, la Prefectură. Subiectul: schimbările de la vârful școlilor din Buzău

Anul școlar 2021-2022 începe cu directori numiți în toate unitățile de învățământ. De la 1 septembrie, odată cu debutul noului an școlar, urmează să fie numiți noi directori și directori adjuncți ai școlilor din Buzău, în condițiile în care mandatele tuturor , fie că au obținut funcțiile prin concurs, fie că au fost numiți, expiră pe 31 august. Situație care lasă loc de interpretări și de acuzații de politizare a funcțiilor. În acest context, prefectul județului Buzău, Silviu Iordache, a solicitat conducerii Inspectoratului Școlar Județean Buzău un raport cu situația de la vârful unităților de învățământ, ce schimbări vor fi operate, ce directori vor fi înlocuiți, cu ce persoane și pe ce criterii se fac aceste schimbări.

“Prefectul județului Buzău Silviu Iordache a solicitat joi, 19 august, Inspectoratului Școlar Județean Buzău ca până la data de 23 august 2021, ora 16:00, să se transmită Instituției Prefectului – județul Buzău lista directorilor de unități de învățământ ale căror mandate au încetat și motivele neprelungirii mandatelor acestora, calificativele obținute de aceștia pe parcursul anului școlar anterior, respectiv abateri disciplinare pentru fiecare persoană vizată, lista directorilor numiți în funcții începând cu data de 1 septembrie 2021, respectiv criteriile/modalitatea de selecție a acestora.”

Pe de altă parte, conducerea învățământului buzoian trebuie să îi transmită șefului de la Casa Albă și eventualele modificări în rândul inspectorilor școlari și în organigrama Inspectoratului Școlar Județean Buzău. Luni, 23 august, ora 16 :00, este termenul înaintat de prefectul de Buzău, Silviu Iordache, inspectorului școlar general, Ionel Meiroșu, pentru prezentarea întregii situații.

Contactat de reporterii șansanews.ro, inspectorul școlar general din Buzău a declarat că va răspunde solicitării prefectului județului la începutul săptămânii viitoare, imediat ce lista cu echipele de conducere ale tuturor unităților de învățământ din județ va fi definitivată.