Actualitate

(P) Comunicat de presă RER SUD SA

RER SUD în colaborare cu Textil Recovery demarează începând cu data de 19 august 2021 primul proiect de colectare separată a articolelor vestimentare şi textilelor uzate din gospodărie generate de populaţia municipiului Buzău.

Începând cu această dată buzoienii au posibilitatea de a se debarasa de îmbrăcăminte şi de alte textile de uz gospodăresc precum feţe de masă, pături, carpete, ambalaje de bumbac, lenjerii de pat, prin depozitarea acestora la oricare din cele 8 locaţii unde este amplasat câte un container distinct inscripţionat. În fiecare săptămână, în ziua de luni se va face colectarea materialelor textile din cele 8 locaţii, iar prima zi de colectare fi pe 30 august.

Locaţiile unde sunt amplasate containerele destinate depozitării materialelor textile şi a articolelor vestimentare sunt distribuite în oraşul Buzău astfel:

1. Str. Narciselor – Bld. Unirii.

2. Str. Pietroasele (Piaţa Micro 3)

3. Str. Nicu I. Contantinescu (Cartier Orizont)

4. Str. Dionisie Romano (Cartier Episcopiei)

5. Aleea Centrală, Bl. 40 ( Cartier Micro 14)

6. Str. Nicolae Ciucurete, (Camin 8)

7. Aleea Paltinilor, (Asociaţia de Proprietari PT 13)

8. Str. Caşoca (Cartier Dorobanţi 2)

Proiectul este realizat pe fonduri europene de către societatea Textil Recovery, RER SUD având doar calitatea de partener. Proiectul are drept scop recuperarea şi valorificarea articolelor de îmbrăcăminte sau a altor articole textile de uz casnic care, in cele mai multe cazuri, sunt amestecate cu deşeurile menajere şi ajung, astfel, la Depozitul de deşeuri.

După colectarea realizată de RER SUD, responsabilitatea de sortare pe categorii de materiale (ex. bumbac, lână, in, poliester etc.), precum şi de tratare mecanică a acestora aparţine societăţii Textile Recovery. În urma procesului de sortare, materialele care mai pot fi reutilizate vor fi, fie livrate comercianţilor în regim second-hand, fie donate către centrele de asistenţă copii şi adulţi. Cele care nu mai pot fi reutilizate vor fi tocate, balotate şi livrate micilor producători pentru confecţionarea de lavete, covoare, umplutură pentru scaunele de la maşini etc. sau vor fi livrate operatorilor economici pentru dizolvare chimică sau incinerare, in ultimă fază.

Îi îndrumăm pe buzoieni să-şi ducă articolele vestimentare dar şi alte materiale textile de uz casnic pe care nu le mai folosesc în aceste containere create special şi să renunţe astfel la amestecarea acestora cu deşeuri menajere.