Actualitate

Consiliul Județean nu va tăia panglica la podul de la Vadu Pașii! Ce anunț a făcut Petre Emanoil Neagu

Noul pod rutier de la Vadu Paşii, alternativă peste râul Buzău la podul Mărăcineni, de pe ruta spre Moldova, va fi dat în folosinţă în această vară.  Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, care a precizat că lucrarea se apropie de final, iar în câteva săptămâni se va putea da drumul la circulație. Surprinzător, președintele Neagu a anunțat că momentul nu va fi unul festiv, cu tăiere de panglică.

Lucrările la podul de la Vadu Pașii au intrat în linie dreaptă și în aceste zile se fac primele probe. Asta înseamnă că în scurt timp navetiștii vor avea parte de o rută sigură și mai scurtă pentru a ajunge la serviciu, în municipiul Buzău.

”Referitor la Podul de la Vadu Paşii se fac probe . Constructorul este în linie dreaptă. S-a realizat izolaţia, se toarnă asflatul . În sfârşit în vara acestui an se va finaliza acest proiect.  A fost un  proiect care a necesitat un efort deosebit atât de către specialiştii din Consiliul Judeţean, de constructor şi aşa mai departe. După aceea se vor realiza şi cele două capete ale podului astfel încât să facem şi joncţiunea cu municipiul. Nu pot da un termen concret acum, dar nu cred ca va dura mai mult de două luni”, a explicat Petre Emanoil Neagu.

Darea în folosință a podului de la Vadu Pașii, un moment atât de așteptat de locuitorii comunei, nu va fi însă marcată printr-o festivitate care să cuprindă și tăiere de panglică. Cel puțin așa a anunțat  Petre Emanoil Neagu care a apreciat că va avea loc o recepție a lucrării, un moment de predare-primire între reprezentanții Consiliului Județean și Primăria Vadu Pașii însă totul într-un cadru restrâns.

”Noi, cei de la CJ, nu vom  tăia o panglică pentru că nu îşi are rostul. Bineînţeles va fi o poveste de primire- predare , dar atât. Este un lucru firesc, aşteptat de prea multă vreme de către cetăţenii din Vadu Pașii și cei ai municipiului Buzău, cât şi de cei care se află pe celălalt mal al râului Buzău. Dacă o fi nevoie și chiar trebuie să fie tăiată o panglică, se poate întâmpla, dar ce vă pot spune, că eu nu voi participa la acel eveniment”, a spus Neagu.

Noul pod de la Vadu Paşii este construit cu bani de la Consiliul Judeţean Buzău şi Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26.000.000 de lei.

Anghel Saligny a construit primul pod de la Vadu Paşii, în 1886, pentru a face legătura feroviară între Muntenia şi Moldova. După cel de-al Doilea Război Mondial, podul a devenit unul rutier, care a funcţionat aproape o jumătate de secol.