Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

CONTRABANDĂ CU ARME, LA RÂMNICU SĂRAT. Un individ a fost reținut

Contrabandă cu arme. Este infracțiunea de care este acuzat un râmnicean de 48 de ani, care ar fi introdus, ilegal, arme în străinătate. Oamenii legii fac cercetări acum să afle dacă individul a și vândut aceste arme. El a fost deja reținut și va fi prezentat, marți, instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Conform IPJ Buzău, bărbatul de 48 de ani a fost ridicat de la domiciliu în urma unor percheziții desfășurate luni de către poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu polițiști de investigații criminale, investigarea criminalității economice, de ordine publică și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Râmnicu Sărat.

Percheziții s-au desfășurat la 6 domicilii atât ale acestui individ, suspectat că a adus arme din Spania, cât și la adresa la care locuiește un bărbat de 36 de ani, bănuit și el de afaceri ilegale cu arme. Oamenii legii trebuie să afle dacă individul de 48 de ani, care a adus ilegal arme în țară, le-a vândut bărbatului de 36 ani.

”Cu ocazia percheziţiilor, polițiștii au identificat 2 pistoale calibrul 9mm şi 6 cartuşe calibrul 9mm, toate neletale supuse autorizării, deţinute fără drept. Din investigații a reieșit că bănuiții ar fi procurat armele din Spania și le-ar fi introdus ilegal în țară, în urmă cu aproximativ 2 ani. Armele și muniția au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.”, potrivit IPJ Buzău.

Indivizii au fost conduși la sediul Poliției pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „contrabandă calificată” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.         

Față de bărbatul de 48 de ani polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Oamenii legii continuă cercetările în acest caz.