SĂNĂTATE

CORONAVIRUSUL LOVEȘTE PENTRU A DOUA OARĂ ÎN CENTRUL DE LA ALDENI. 10 persoane, diagnosticate cu COVID-19

Coronavirusul lovește pentru a doua oară într-un centru destinat persoanelor cu probleme de sănătate grave. 10 persoane din centrul de la Aldeni, din comuna Cernătești, au fost confirmate COVID-19, autoritățile de sănătate publică declarând focar de coronavirus, pentru a doua oară în această unitate.

În azilul privat de la Aldeni, primele cazuri de coronavirus au apărut în prima jumătate a lunii august. Doi beneficiari și doi angajați au fost depistați pozitiv la acel moment. Între timp, pentru că nu au mai apărut și alte cazuri, focarul a fost închis. Vineri însă, autoritățile de sănătate publică anunță că virusul a intrat din nou în unitate și a îmbolnăvit deja 10 persoane. Este vorba despre 7 asistați și 3 persoane din rândul angajaților, care au ieșit pozitivi nu pentru că se simțeau rău, ci în urma testării periodice care se efectuează în astfel de centre.  

Iată ce a declarat pentru șansanews.ro medicul epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău cu privire la azilul de la Aldeni:  

Pentru că asistații din azilul de la Aldeni au probleme psihice foarte grave, autoritățile de sănătate publică din Buzău vor cere la București permisiunea ca  persoanele pozitive să fie tratate în centru ori să fie mutate in alte unități cu profil psihiatric

În centrul de la Aldeni sunt internate 97 de persoane cu grave probleme psihice iar numărul personalului de îngrijire se ridică la 66. În cursul serii sunt așteptate alte teste, pentru că după apariția celor 10 cazuri de COVID s a decis testarea întregului efectiv din unitate.

Azilul de la Aldeni este al patru centru din județul Buzău unde autoritățile de sănătate publică au declarat focar de coronavirus. Cazuri de COVID 19 mai sunt la azilul Al.Marghiloman, cu un total de 36 de bolnavi, 8 angajați și 28 de beneficiari. Aici, s-au înregistrat și 2 decese. De asemenea, la Haleș, 2 bătrâni cu coronavirus au murit, aici fiind înregistrate 36 de îmbolnăviri, 12 angajați și 24 de beneficiari.

La Costești, 5 bătrâni cu COVID 19 au murit, numărul total al confirmărilor fiind de 34, dintre care 11 angajați și 23 de beneficiari.

Vineri, la Buzău se înregistrează 23 de cazuri noi de coronavirus la pacienți cu vârste între 19 și 78 de ani. De asemenea,  sunt raportate și 2 decese: o femeie de 63 de ani care a murit în Spitalul Județean și un bărbat de 85 de ani, rezident al Centrului pentru Persoane Vârstnice Haleș.