Actualitate

Criminal prins după 9 ani de la momentul la care a făcut moarte de om. Nu se aștepta ca tocmai cineva din familia lui să-l denunțe. Firul unui caz incredibil

FOTO ARHIVA

Un bărbat din Breaza, autorul unui omor deosebit de grav, a fost prins la aproape 9 ani de la comiterea faptei.  În 2013, el a intrat în casă peste o femeie de 89 de ani, imobilizată la pat, pe care a omorât-o pentru 500 de lei. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani la acea data, și-a ucis vecina lipsită de apărare însă, până acum, nu au fost suficiente probe împotriva sa pentru a putea fi tras la răspundere. Bărbatul a fost prins abia zilele acestea, după ce, potrivit unor surse, chiar fratele său l-ar fi denunțat.

În ianuarie 2013, bărbatul, care la acel moment avea 31 de ani, a intrat în casa unei vecine de 89 de ani. Femeia, imobilizată la pat, s-a trezit luată la bătaie de  buzoian. Acesta i-a cerut să îi dea bani și a lovit-o cu brutalitate în zona feţei şi braţelor, cauzându-i fracturi. În cele din urmă, a găsit 500 de lei în casa femeii. I-a luat, iar înainte de a pleca, a sugrumat-o pe bătrână, lăsând-o fără viață.

“În noaptea de 18.01.2013, pe fondul consumului de alcool, a pătruns fără drept in locuința victimei B.E., în vârstă de 89 de ani, ce se afla imobilizată la pat din cauza unor afecțiuni din perioada copilăriei, după care i-a aplicat mai multe lovituri în zona feței și brațelor, cauzându-i fracturi ale acestora, pentru a-i remite banii pe care-i încasase cu titlu de indemnizație de handicap și pensie de agricultor, iar după sustragerea sumei de 500 lei, a sugrumat victima prin comprimarea gâtului cu palmele, cauzându-i decesul.Cercetările au fost declanșate la data de 19.01.2013 (aproximativ cu 9 ani în urmă), când organele de poliție au fost sesizate că numita B.E., în vârstă de 89 de ani, a fost găsită decedată la locuința sa din comuna Breaza, județul Buzău, prezentând urme de violență, necropsia efectuată stabilind că decesul s-a produs urmare unei agresiuni”,se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Procurorii au demarat imediat cercetări însă probele strânse au fost insuficiente pentru a stabili identitatea criminalului.  Potrivit unor surse din anchetă, la acel moment tânărul de 31 de ani a fost audiat, chiar supus testului poligraf, dar acesta l-a trecut cu brio. Anii au trecut iar buzoianul care i-a luat viața bătrânei a rămas în libertate. Până anul acesta, în vară, când a ajuns după gratii, dar pentru o altă faptă. În iunie a fost arestat și dus în Penitenciarul Focșani alături de fratele său. Cei doi au intrat în casă peste un vecin din Breaza, l-au luat la bătaie și i-au furat 10 000 lei. Detalii, AICI.

Frații au fost arestați, duși în aceeași celulă, iar recent cei doi s-au luat la ceartă. Se pare că fratele criminalului, un buzoian de 23 de ani, l-ar fi amenințat că îl va denunța. Ceea ce a și făcut. Astfel, pe baza noilor declarații și cu probele adunate la dosar în toți acești ani, anchetatorii au reușit să încheie cazul crimei de la Breaza.

“În baza probatoriului administrat, la data de 20.12.2021 s-a dispus trimiterea in judecată a inculpatului pentru săvârșirea celor 3 infracțiuni,    solicitându-se instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, propunere ce a fost admisă prin încheierea judecătorului de cameră preliminară din data de 22.12.2021.”