Actualitate

Criza demografică se adâncește. Numărul deceselor, aproape dublu față de cel al nașterilor

sursa foto:Pixabay

Criza demografică pe care o înregistrează România nu pare să dea semne că se va încheia prea curând. Lună de lună, statisticile arată că numărul nou-născuților este cu mult prea mic în comparație cu al deceselor, iar sporul natural este negativ.

De altfel, sporul natural negativ  cu care se confruntă și județul Buzău s-a menținut inclusiv în primele două luni ale acestui an, după cum arată datele Direcției Județene de Statistică.

Astfel, în luna februarie 2023, în județul Buzău s-au născut 226 copii, mai puțini cu 32 față de luna ianuarie și cu 15 față de februarie anul trecut. În aceeași lună au fost înregistrate 525 de decese, ceea ce înseamnă un spor natural de -299 de persoane. Asta poziționează Buzăul pe locul 35 în topul descrescător pe țară al județelor în ceea ce privește sporul natural.

Vestea bună este că numărul căsătoriilor a fost mai mare decât cel al divorțurilor. Potrivit datelor statistice, în februarie au fost 139 de căsătorii încheiate la oficiile de stare civilă din județul Buzău, mai multe cu 15 față de februarie anul trecut, în vreme ce numărul divorțurilor a fost de 32, față de 38 în aceeași lună a anului 2022.