Actualitate POLITICĂ

”CU DUMNEZEU ÎNAINTE!” DECLARAȚII ȘI IMAGINI EXCLUSIVE cu membrii comisiilor pregătite pentru alegătorii infectați cu SARS-CoV-2

”Cu Dumnezeu înainte. Să ne întoacem sănătoși!” Sunt cuvintele membrilor Secției nr 46, amenajată în incinta Colegiului Pedagogic, înaintea plecării cu urna mobilă la două persoane infectate cu SARS-CoV-2, izolate la domiciliu.

Solicitările pentru urna mobilă au curs încă de la prima oră a dimineții, astfel că în primele patru ore de la deschiderea urnelor 51 de buzoieni deja își exprimase dreptul la vot. Printre ei se numără și persoane infectate cu SARS-CoV-2 sau alegători aflați în izolare la domiciliu după ce au intrat în contact cu bolnavi COVID-19. Două astfel de solicitări au venit și la secția nr 46, amenajată în incinta Colegiului Pedagogic.

Vestea a fost primită cu teamă de reprezentanții comisiei de vot, dar în același timp cu asumare astfel că nu a fost nevoie de o tragere la sorți, două dintre persoanele responsabile de procesul electoral oferindu-se voluntare.

”Noi ne-am oferit să ne ducem. Nu a fost o tragere la sorți.  Din moment ce am venit la votare ne-am asumat. Mergem cu Dumnezeu înainte. Să ne întoarcem sănătoși”, au spus cele două doamne care la ora zece au plecat cu urna mobilă către o familie aflată în izolare după confirmarea cu COVID-19.

Fără combinezon, doar cu măști și mănuși la confirmații COVID-19

Au avut sentimente de teamă și emoții însă cele două doamne speră ca echipamentul pe care l-au purtat, deși a fost unul sumar , să le protejeze. S-au dezinfectat, și-au pus câte două măști și câte două perechi de mănuși și au plecat către cei doi alegători.

”Mi-am pus două măști, iar la întoarcere le voi schimba. Mănuși la fel, câte două perechi. Ne vom lua la noi mănuși și pentru alegători și dacă nu au, le vom da noi. Îi vom ruga să poarte mănuși să nu atingă buletinele pentru că la numărătoarea voturilor noi vom atinge buletinele. Nu vom intra în domiciliul lor. Le vom da doar buletinele . O să-i rog să fie prevăzători și să se gândească și la noi”, a spus Camelia Rîmbeț.

Măsurile împotriva răspândirii noului coronavirus au fost luate în toate secțiile de votare și, cel puțin, în primele ore de la deschiderea urnelor, toate aceste reguli au fost respectate. Înainte de a ajunge în secția de votare, alegătorii trec de proba termometrului, iar dacă sunt persoane fără măști primesc de la responsabilul cu triajul epidemiologic. De asemenea, alegătorii se dezinfectează atât înaintea atingerii materialelor electorale cât și după ce au votat.