Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

BUZĂUL VOTEAZĂ! Cozi la secțiile de votare din Buzău și Rm.Sărat (FOTO)

Buzăul votează! Buzoienii își aleg astăzi primarii, președintele de consiliu județean și consilierii. Sunt alegeri mai importante  ca oricare altele pentru că de ele depinde viitorul comunităților. De oamenii care sunt aleși astăzi depind dezvoltarea județelor și continuarea proiectelor de infrastructură, de educație și sănătate. Iar buzoienii înțeleg importanța turului din 27 septembrie pentru că încă de la prime ore ale dimineții se prezintă în număr foarte mare la urne.

La ora 10.00, peste 37 mii de buzoieni, adică aproape 10 la sută din votanții de pe listele permanente trecuseră pe la urne pentru a-și exprima dreptul constituțional. Iar odată cu trecerea orelor, procentul privind prezența la urne a crescut tot mai mult.

Astfel, la ora 11.30, la Buzău, votaseră deja 60.000 de alegători, însemnând o prezență la urne de peste 16.00 la sută. 60 de buzoieni solicitaseră urna mobilă iar 2009 persoane votaseră pe liste suplimentare.

Pentru că buzoienii vin în număr mare să voteze, la multe secții de votare se creează aglomerație. Oamenii stau la coadă, la distanță de un metru-doi  unul de celălalt.

Aglomerație e și la secțiile de votare din Rm.Sărat.

Procesul electoral decurge anevoios și pentru că sunt mulți votanți, dar mai ales pentru că fiecărui votant în parte i se măsoară temperatura iar fiecare alegător trebuie să-și dezinfecteze mâinile atât la intrarea cât și la ieșirea din secția de vot.