Actualitate

Cum ajung mașinile de intervenție la solicitări, după deschiderea mai multor șantiere în oraș

Deschiderea mai multor fronturi de lucru în municipiul Buzău, urmată de închiderea sau restricționarea traficului pe câteva dintre arterele importante, a impus o analiză serioasă și la nivelul serviciilor de urgență. Fiecare dintre instituții și-a făcut propria analiză privind timpul în care pot fi parcurse traseele de intervenție către principalele puncte din oraș sau ieșirile din municipiu și, în unele cazuri, s-au luat măsuri pentru reconfigurarea acestora.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență  Buzău, cu sediul pe strada Bistriței, de unde pornesc în misiune mașinile de pompieri și cele ale SMURD, și-a reconfigurat traseul prin centrul orașului, pentru care există în prezent două alternative. În funcție de locul intervenției, mașinile de pompieri și cele ale SMURD pornesc prin centrul orașului, pe strada Independenței sau urmează traseul pe strada Alexandru Marghiloman.

AUDIO: Vlăduț Pârvu, purtător de cuvânt al ISU Buzău:

Mașinile Serviciului de Ambulanță Județean merg la intervenții pe cea mai scurtă rută indicată de aplicațiile de trafic, de tip Waze sau Google Maps. În cazul acestui serviciu de urgențe nu există trasee prestabilite. Directorul tehnic al SAJ Buzău, Gabriel Mihalașcu, spune că nu s-au înregistrat creșteri ale timpilor de intervenție de la apariția unor lucrări pe artere importante ale orașului.

Jandarmii întâmpină, la rândul lor, dificultăți în alegerea traseelor pe care să le urmeze pentru a ajunge acolo unde este nevoie de intervenția lor. Principiul după care au loc deplasările este acela ca cel mai apropiat echipaj de locul solicitării să intervină.

”În anumite intervale orare este mai dificil pentru echipaje să ajungă la intervenții, dar nu sunt depășiri ale timpilor maximi prevăzuți de procedurile interne.” a declarat inspectorul șef al IJJ Buzău, col. Virgil Cueru.

Pe de altă parte, amenajarea unui rond la intersecția străzilor Bazalt (pe care se află sediul Jandarmeriei Buzău) și Transilvaniei, vine în sprijinul deplasării echipajelor de intervenție ale jandarmilor buzoieni.

Rondul de la intersecția celor două străzi a fost amenajat în noaptea de joi spre vineri, iar efectele s-au văzut imediat. De altfel, aceasta este una dintre măsurile de fluidizare a traficului de pe strada Transilvaniei după lucrările de resistematizare a zonei.