Așteptarea pacienților de a fi tratați într-un mediu modern, cu aparatură performantă, a luat sfârșit. De astăzi, cel mai mare spital din județul Buzău are o nouă Unitate de Primiri Urgențe care corespunde tuturor standardelor europene. Secția a fost construită de la zero, chiar în curtea Spitalului Județean, iar de astăzi își poate primi pacienții. Noul spațiu este unul primitor și încă de la intrare bolnavii primesc cele mai bune servicii medicale.
”Compartimentarea spațiului la parterul clădirii respectă în totalitate standardele europene în materie de circuite și dotare, beneficiind de zona Triaj, sala Resuscitare, sala Urgențe Majore, Sala Urgențe Minore, sala Mici Intervenții, salon Observații, sală Computer Tomograf, izolatoare (3), Dispecerat SMURD, sală ghipsare, spații conexe (grupuri sanitare, depozit materiale, cameră gardă, lift, oficiu personal etc.)”, informează Spitalul Județean.
De departe, cel mai mare câștig al pacienților îl reprezintă dotarea. Având aparatură de ultimă generație, medicii își pot trata bolnavii mult mai bine, dar și mai rapid. Cu alte cuvinte, primesc o șansă în plus la viață.
Farmacie inteligentă și aparat de resuscitare automat
Noua Unitate de Primiri Urgențe marchează și o premieră pentru Spitalul Județean. Este vorba despre dotarea secției cu aparate inteligente cum ar fi farmacia inteligentă dar și un aparat de resuscitare automat.
La fel de important este și dotarea secției cu un aparat CT, altul decât cel care se află deja în Spitalul Județean. Asta înseamnă că pacienții veniți în UPU pot beneficia rapid de toate investigațiile necesare fără să fie plimbați prin tot spitalul.
”Noua secție U.P.U dispune de 2 monitoare de funcții vitale pentru transport, 2 defibrilatoare, 6 electrocardiografe, 1 aparat mobil de radiologie, 1 ecograf, 5 infuzomate, 1 videolaringoscop, 1 scaun ORL, 2 ventilatoare pacient, 1 aparat de electroversie sincronă și stimulare cardiacă, 25 de tărgi pentru transportul bolnavilor și cărurcioare pacienți. De asemenea, clădirea beneficiază de un lift pentru transportul materialelor și al personalului”, mai anunță conducerea Spitalului Județean.
Medic nou la UPU, din decembrie
Odată cu inagurarea noii secții, conducerea Spitalului Județean speră să fie completată și schema de personal, medicii fiind atrași de condițiile de lucru de care pot beneficia acum. Vestea bună bună este că primul medic care a acceptat să se mute la Buzău va începe activitatea din decembrie, însă ar mai fi nevoie și de un neurolog și de un diabetolog.
Investiția noii Unități de Primiri Urgențe este de de peste 35 de milioane de lei, din care 30% fonduri europene și 70% contribuția Consiliului Județean Buzău, în subordinea căruia funcționează S.J.U. Buzău.
La inaugurarea noii Unități de Primiri Urgențe a participat atât actuala conducere a Consiliului Județean Buzău, cât și fostul președinte Petre Emanoil Neagu. De asemenea, alături de actualul manager a fost prezent și Claudiu Damian, fostul manager al Spitalului Județean, actual vicepreședinte CJ.
„Vă mulțumim că ați răspuns invitației de a fi alături de noi la un asemenea eveniment pe care îl așteptăm de foarte mul timp și pe care ni l-am dorit, este un proiect de suflet, al S.J.U. Buzău și al C.J. Buzău, o promisiune făcută de mine dacă va aduceți aminte împreună cu dl. Președinte Neagu în anul 2016, că vom avea o Unitate Nouă de Primiri Urgențe. În februarie 2022 s-a demarat această lucrare impresionantă după cum vedeți, de care suntem mândri și este făcută pentru pacienții buzoieni , pentru cetățenii buzoieni. Această investiție în principal a fost făcută de C.J. Buzău. Tot ce am promis s-a realizat”, a declarat Claudiu Damian, vicepreședinte C.J. Buzău, fostul manager al unității medicale
Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 2022, iar șantierul s-a organizat rapid, dar pe parcurs au apărut mai multe probleme tehnice și de achiziții, astfel că termenul inițial de finalizare, 31 decembrie 2023, nu a putut fi respectat. Conexiunea dintre noua Unitate de Primire Urgențe și spital se face printr-un culoar independent structural, plasat în imediata vecinătate a rampei de acces în actuala U.P.U., care va facilita și comunicarea cu secțiile spitalului, astfel încât să fie ușurat transferul pacienților.
Noua secție are o suprafaţa totală de 1.000 de metri pătraţi, la parter, şi aproape 1.000 de metri pătraţi, la subsol, unde a fost amenajată o parcare de 800 de metri pătraţi.
Adaugă comentarii