Actualitate

Cum era să plece bătut un primar buzoian de la protestele din Afumați (VIDEO)

sursa foto: captură video Realitatea Plus

Localitatea Afumați din județul Ilfov, situată pe DN2 E85 la intrarea în București, a devenit, în ultima vreme, punctul zero al protestelor transportatorilor și fermierilor, care continuă, în ciuda asigurărilor venite de la Guvern că se va ține cont de problemele semnalate.

Pe alocuri însă, după cum sunt semnale venite de la jurnaliști și de la societatea civilă, protestele capătă o turnură politică, prin implicarea unor persoane înregimentate, care au roluri clare în agitarea spiritelor.

La o astfel de scenă spune că a asistat și un primar din Buzău, aflat în trecere prin Afumați, în drumul spre Capitală. Romică Dorin Moise, primar din partea PSD în comuna Movila Banului, a coborât din mașină și a mers în mijlocul protestatarilor pentru a sta de vorbă cu ei. La un moment dat, însă, dialogul a căpătat accente dramatice, la intervenția unui bărbat, și puțin a lipsit ca primarul buzoian să fie linșat de mulțime. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru restabilirea ordinii și liniștii publice. Totul a fost surprins de camerele de filmat aflate la fața locului, după cum arată imaginile difuzate de postul de televiziune Realitatea Plus:

Primarul din Movila Banului a explicat, pentru Șansa News, ce s-a întâmplat. Moise spune că a luat atitudine pentru că ce se spunea erau minciuni, iar el cunoaște problemele din agricultură foarte bine, atât prin prisma faptului că e primar al unei localități rurale, cât și prin aceea că familia sa se ocupă cu agricultura. Primarul acuză prezența unor membri AUR la protestul respectiv și spune că problemele din agricultură nu sunt nici pe departe atât de dramatice cum sunt zugrăvite în timpul protestelor.

Romică Dorin Moise, primar comuna Movila Banului

Romică Dorin Moise a precizat că intervenția sa a fost în calitate de simplu cetățean, dar că le-a spus protestatarilor că este primar în momentul în care și-a declinat identitatea, pentru a nu exista nici o problemă.


Romică Dorin Moise, primar comuna Movila Banului

Romică Moise a precizat că nu a avut discuții în partid (PSD) referitor la incidentul de la Afumați.