Actualitate

Cursuri suspendate din cauza coronavirusului la o importantă școală din Buzău. Apar cazuri și în mediul rural

Cursuri suspendate din cauza noului coronavirus și la cea mai mare școală din municipiul Buzău, Școala nr. 11. Elevii unei clase de a VI-a vor face cursuri online în următoarele 14 zile, după depistarea unui caz de infectare cu SARS CoV-2.

Cursurile față în față la clasa respectivă vor fi suspendate începând de joi, 16 septembrie.

Dacă miercuri, în prima parte a zilei, erau confirmate cazuri de COVId-19 doar în municipiul Buzău, după amiază au apărut astfel de situații și în mediul rural,mai exact la Glodeanu Siliștea, a anunțat la Focus Tv inspectorul școlar general, Ionel Meiroșu.

“La momentul acesta avem două cazuri de cursuri suspendate la două clase diferite de la o școală gimnazială din Buzău (n.r. Școala nr. 1), un caz la Liceul Marghiloman. În ultimele ore a apărut și un caz pozitiv la o școală gimnazială din mediul rural. Mai exact, este vorba despre școala din Glodeanu Siliștea. De la Scoala 11 nu m- au anunțat, deocamdată, nimic. Acestea sunt datele până în acest moment. Cursurile se încheie la ora 20:00, deci, mâine dimineață am putea avea altă situație.”

În contextul în care în ultimele ore a crescut numărul claselor care și-au suspendat cursurile cu prezența fizică a elevilor în bănci, șeful învățământului buzoian a făcut un apel către părinți să se gândească foarte bine la beneficiile vaccinării anti COVID-19, să îi asculte pe specialiști pentru a putea lua cea mai bună decizie.

“Este mult mai ușor să prevenim. De aceea, campania de informare care se desfășoară acum în școli pentru vaccinarea elevilor cu vârsta peste 12 ani trebuie privită cu seriozitate de părinți, de profesori și de elevi. Analiza oportunității vaccinării aparține fiecărui părinte și îi îndemn să se aplece cu atenție asupra avantajelor acestui proces de vaccinare. Rămâne la latitudinea dumnealor să acționeze în consecință, în sensul de a-și vaccina copiii cu vârsta peste 12 ani dacă dânșii consideră că acest lucru este oportun și benefic.”