Actualitate

CURSURI SUSPENDATE DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI! Lista unităților închise a fost actualizată de CJSU

3 comune din județul Buzău au depășit rata de infectare de 1 la mia de locuitori, așa că școlile de aici trec din scenariul verde în scenariul galben, cel referitor la desfășurarea cursurilor în sistem hibrid. Este vorba despre Vernești, Viperești și Luciu. Comuna Vernești a ajuns la o rată de 1,42 la mia de locuitori așa că de marți, 6 octombrie, școlile și grădinițele vor funcționa după regulile scenariului galben, cu jumătate de copii în clase, jumătate acasă, din fața calculatorului. Aceeași regulă se aplică și în unitățile din Viperești, unde rata de infectare este 1,17 la mia de locuitori dar și la Luciu, cu o rată de 1,12.

Pe de altă parte, din 9 octombrie se reiau cursurile ”față în față” la Grădinița cu Program Normal Mătești din comuna Săpoca. De asemenea, de marți, 6 octombrie, unitățile școlare din Costești și Pârscov trec din scenariul galben în scenariul verde.

Iată situația exactă a unităților de învățământ din județul Buzău, conform deciziei de luni, 5 octombrie, a CJSU:

“În urma propunerilor venite din partea Consiliilor de administrație ale școlilor/grădinițelor și avizate de către Direcția de Sănătate Publică Buzău, membrii CJSU au decis:

  • reluarea  desfășurării cursurile ”față în față” la Grădinița cu Program Normal Mătești din comuna Săpoca, județul Buzău, începând cu data de 09.10.2020.
  • suspendare cursurilor ”față în față” la clasa a XII –a H de la Colegiul Național ”B.P.Hașdeu”,  până la data de 15.10.2020, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).
  • suspendarea cursurilor ”față în față” la clasa a VI-a C, la clasa a VII-a A și la clasa  a VIII –a B de la Școala Gimnazială nr.1 din municipiul Râmnicu Sărat, până la data de  14.10.2020, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online).

De asemenea, ca urmare a ratei de incidență cumulate la 14 zile pentru fiecare localitate din județul Buzău, calculată de către DSP și aferentă perioadei 20.09-03.10.2020, au fost stabilite scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județul Buzău:

  • începând cu data de 06.10.2020 se aprobă trecerea de la scenariul 2 (galben) la scenariul 1 (verde) de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2020-2021, în următoarele unități administrativ teritoriale:
  • Comuna Costești: Școala Gimnazială comuna Costești; Grădinița cu Program Normal sat Pietrosu, Grădinița cu Program Normal sat Spătaru, Școala Gimnazială ”General Ștefan Gușă” sat Spătaru;
  • Comuna Pârscov: Școala Gimnazială ” Vasile Voiculescu”  comuna Pârscov, Școala Primară sat Bădila, Școala Primară sat Lunca Frumoasă, Grădinița cu Program Normal comuna Pârscov;
  • începând cu data de 06.10.2020 se aprobă trecerea de la scenariul 1 (verde) la scenariul 2  (galben) de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar în anul școlar 2020-2021, în următoarele unități administrativ teritoriale:
  •  Comuna Vernești: Școala Gimnazială sat Cândești, Liceul Tehnologic comuna Vernești, Grădinița cu Program Normal sat Căndești, Școala Gimnazială ” Nicolae Ioan Jilinschi” comuna Vernești, Grădinița cu Program Normal, sat Zorești, Grădinița cu Program Normal, ” Vasile Aldea”m sat Zorești Grădinița cu Program Normal, sat Niscov, Grădinița cu Program Normal comuna Vernești.
  • Comuna Viperești: Școala Gimnazială comuna Viperești, Școala Primară sat Pălici, Școala Primară sat Rușavăț, Școala Primară sat Tronari, Școala Gimnazială sat Ursoaia , Grădinița cu Program Normal comuna Viperești;
  • Comuna Luciu: Școala Gimnazială” Prof, Dr. Ion Anghel” comuna Luciu, Grădinița cu Program Normal sat Caragele, Grădinița cu Program Normal, comuna Luciu. “, se arată în comunicatul remis de Prefectura Buzău.

Mica Publicitate