Agricultura acum POLITICĂ

De neînțeles! Cercetătorului Costel Vânătoru i se curmă visul vieții

Cercetatorul Costel Vanatoru

Directorul Băncii de Gene de la Buzău, cercetătorul Costel Vânătoru, ar urma să fie schimbat din funcție.
Potrivit site-ului www.agrointel.ro,  demiterea lui Costel Vânătoru de la conducerea Băncii de Gene, un proiect de suflet al cercetătorului buzoian, ar  fi necesară pentru a-I face loc directorului Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, care la rândui-I trebuie să plece pentru ca postul său să ajungă la altcineva. Conform agrointel, din această cauză, Costel Vânătoru ar urma să fie înlăturat de la conducerea Băncii de Gene din Buzău, proiect pentru care a luptat cu toate puterile în ultimii ani.

Contactat vineri de reporterii șansanews.ro, cercetătorul Costel Vânătoru a declarat că nu știe nimic despre schimbarea sa. Nimic nu I-a fost comunicat oficial până în acest moment. ”Banca de Gene e un proiect de țară, un proiect national,  nu unul politic,” a spus Vânătoru, în fața veștii că ar putea fi schimbat.
Pe de altă parte, dacă va fi înlăturat din funcție, cercetătorul buzoian a declarat că se va întoarce la Cercetare, domeniu căruia i-a dedicat 34 de ani din viață.
UPDATE [12:42] 13 DEC 2019 › Cercetătorul Costel Vânătoru a fost demis de la conducerea Băncii de Gene. Cercetătorul buzoian a primit oficial ordin de demitere de la vârful instituției care a luat ființă, în urma eforturilor pe care el le-a întreprins în ultimii ani. În locul său, a fost delegat până la finele anului curent, directorul AFIR, Adrian Chesnoiu.