Actualitate POLITICĂ

Deghizat în pacient, deputatul USR Emanuel Ungureanu a intrat în două spitale COVID-19 din Buzău. Ce a găsit acolo

În plin val cinci al pandemiei, deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate, a vizitat două dintre spitalele care tratează pacienți COVID-19. Nu au fost vizite oficiale, ci unele în timpul cărora și-a ascuns identitatea. Parlamentarul a dezvăluit, seara trecută, la Focus TV, că a intrat deghizat în pacient, în Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și în cel Județean din Buzău. Ambele vizite au avut loc în week-end.

“Am fost incognito în spitale. Am intrat îmbrăcat corespunzător, cu mască dublă. Am intrat drept pacient, am căutat o legendă încât să mă protejez pe mine și să-i protejez și pe ceilalți, am fost foarte discret. Am fost la Râmnicu Sărat și la Spitalul Județean. Mă duc să constat ce constată fiecare pacient când ajunge în spital: dacă este hârtie igienică, dacă este colac pe wc, dacă sunt spălate toaletele, dacă așternutul e curat, dacă personalul se poartă respectuos. Există un reflex comunist: în momentul în care îți anunți vizita, mopul devine din negru alb, se închid anumite băi, anumite așternuturi care zac de ceva timp dispar. De asta trebuie să vii noaptea, în week-end când personalul are sentimentul că e în vacanță.”

Deputatul Emanuel Ungureanu a detaliat, în direct la Focus Tv, rezultatele vizitei sale.

“Am găsit în unele locuri curățenie, în altele mai puțină igienă, mai ordine, mai dezordine, e încă o problemă mare cu disciplina personalului. Foarte mult personal care a fost în zona auxiliară și a devenit asistentă peste noapte, diplome făcute la apelul de noapte, multe probleme. Am avut și sesizări, și discuții cu managerii, dar a trebuit să văd anumite lucruri cu ochii mei.”

La Râmnicu Sărat, de pildă, spune parlamentarul, a găsit ceva nereguli pentru care a și sesizat forurile competente.

“La Râmnicu Sărat atmosfera semăna, în anumite zone, cu week- end-ul. Nu există week- end. Am făcut niște sesizări și vreau să văd anumite măsuri.  Există Inspecția Sanitară de Stat, există DSP, există Corpul de Control al ministrului Sănătății. Ce pot să vă spun este că am sesizat unde trebuie ca aceste lucruri să se întâmple.Ce-am găsit, și este un lucru pozitiv, am găsit medicamente.”

Și la Spitalul Județean mai sunt lucruri de îndreptat, spune deputatul USR .

“La Spitalul Județean am găsit înghesuială, haos, igiena lasă de dorit, dar avem medicație, un grad de ocupare controlabil, nu o supraaglomerare. Dar, personalul medical se infectează prea repede, și avem goluri foarte mari în a acoperi pacienții. Când zic haos mă refer la lipsă de organziare când e vorba de proceduri, de viteza cu care ajungi la un pacient, uneori strigi ca să vină cineva, rogi un coleg care se târâie, sunt infirmiere puține pentru că este personalul suprasolicitat”, a adăugat deputatul Emanuel Ungureanu, la Focus Tv.

Emisiunea integrală poate fi urmărită AICI.