POLITICĂ

Deputatul Avrămescu le cere public lui Neagu și Toma delimitarea de primarul filorus al Chișinăului

Un raport al Trezoreriei Statelor Unite ale Americii stârnește valuri și la Buzău. Documentul respectiv, citat de presa internațională, arată ceea ce se suspecta de mai mult timp, și anume că primarul Chișinăului, Ion Ceban, este omul lui Putin. Mai exact, raportul arată că partidul lui Ceban, Mișcarea Alternativa Națională, ar fi finanțat de de ruși pentru a destabiliza Republica Moldova. Ample articole pe această temă au apărut în presa externă, dar și în România.

Raportul citat l-a determinat pe deputatul PNL de Buzău Gabriel Avrămescu să ia poziție, în contextul în care autoritățile buzoiene au o relație apropiată cu primarul Chișinăului. Avrămescu a criticat și în trecut apropierea dintre autoritățile din Buzău și Ceban, precum și proiectele finanțate cu bani de la bugetul Buzăului. De data aceasta, având în vedere că raportul americanilor confirmă bănuielile existente, Avrămescu le cere public primarului Constantin Toma și președintelui CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, să se delimiteze de primarul filo-rus.

”Autoritățile locale și județene au finanțat constant din banii buzoienilor, în ultimii doi ani, proiectele acestui personaj susținut de regimul criminal de la Moscova. In loc să reparăm drumul spre Lopătari, să facem parc industrial pentru atragerea de investitori, să găsim bani pentru creșterea burselor pentru elevi, cei care conduc județul Buzău au alocat 500.000 de euro pentru primăria lui Ceban.

Din respect pentru buzoieni, solicit public delimitarea autorităților locale și județene din Buzău de acest personaj și de partidul său și explicații cu privire la nenumăratele vizite găzduite de acesta în Republica Moldova”, a scris Gabriel Avrămescu pe Facebook.

Raportul Trezoreriei SUA este public și poate fi accesat AICI. Dezvăluirile au fost preluate și de numeroase publicații în limba română, după cum puteți citi aici și aici.

Despre semnalele de alarmă trase de Gabriel Avrămescu pe marginea relației dintre autoritățile buzoiene și cele moldovene, Șansa News a mai scris aici și aici.