Actualitate POLITICĂ

Deputatul USR Emanuel Ungureanu face plângere la DNA unui primar din Buzău

Săptămâna trecută, deputatul USR de Buzău Emanuel Ungureanu a anunțat că va face plângere penală la DNA pe numele unui primar din județul Buzău. Acest lucru ar urma să se întâmple marți când parlamentarul intenționează meargă la sediul central al DNA pentru înregistrarea plângerii, cel mai probabil urmând să depună și documente de însoțire a acesteia.

Solicitat să facă public numele celui pe care îl vizează prin plângerea respectivă, deputatul Emanuel Ungureanu a declarat la Focus TV că păstrează sub tăcere toate informațiile până la momentul înregistrării sesizării.

De la preluarea mandatului, în decembrie anul trecut, deputatul Ungureanu a avut mai multe luări de poziții referitoare la cheltuirea unor fonduri publice de către instituții ale statului. Ultimul exemplu este cel referitor la achiziția testelor de salivă pentru școlile din România.

În ceea ce privește județul Buzău, subiectele preluate în declarații publice ale parlamentarului USR vizează, în cele mai multe cazuri, tot probleme din sistemul sanitar. Totuși, pe contul de Facebook al deputatului USR apare, în iunie anul curent, o postare în care sunt criticate o serie de achiziții publice la Primăria Calvini. ” Voi sesiza DNA pentru aceste fraude masive din bani publici! Din păcate cazul nu este unic.” scria, la începutul verii, deputatul USR de Buzău.

Ziua de marți urmează să lămurească dacă acesta este subiectul plângerii, ori altă administrație locală este vizată. Iar, mai departe, ancheta procurorilor va stabili dacă există și temei pentru o cercetare penală.