POLITICĂ

DEPUTATUL VICTOR PAUL DOBRE, DESPRE SCANDALUL VIOREL ȘTEFU, CARE A APRINS PNL: “Rareș Bogdan a fost vigilent, dar a greșit”

Deputatul Victor Paul Dobre, responsabil zonal PNL, a venit, vineri la Buzău, încercând să liniștească scandalul iscat recent între grupările din PNL de venirea la liberali a fostului comandant al IPJ Buzău, și fost secretar de stat în MAI, comisar șef (în rezervă) Viorel Ștefu.

Într-o conferință de presă, deputatul Victor Paul Dobre a spus că a verificat acuzațiile aduse de prim-vicepreședintele, europarlamentarul Rareș Bogdan, dar mai nou și de către secretarul general al partidului Robert Sighiartău, care i-au reproșat lui Ștefu că a fost pesedist și omul lui Carmen Dan și al lui Liviu Dragnea.

Iată ce spunea recent despre Ștefu secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, într-o declarație pentru www.agorabuzau.ro:

”Eu am fost în piaţă atunci şi ştiu foarte bine ceea ce s-a întâmplat. Personal, mă dezic de asemenea oameni care nu au nimic în comun cu valorile liberale pe care le promovează PNL şi în care membrii săi cred cu tărie. Atunci, domnia sa apăra alte valori în care noi, cei aflaţi de cealaltă parte a gardurilor separatoare nu am crezut şi nu vom crede vreodată. Îmi e greu să cred că un om lipsit de interese ascunse poate să-şi schimbe atât de repede setul de valori”.

La rândul său, Ștefu a negat acuzațiile, spunând că nu a fost niciodată membru PSD iar la reprimarea protestele din 10 august  nu a putut contribui pentru că era ieșit la pensie.

În acest context, al acestor acuzații ce–i sunt aduse lui Viorel Ștefu, primit recent în PNL și numit  secretar general al PNL Buzău,  Victor Paul Dobre a declarat la Buzău că a verificat cele spuse de colegii săi de la București cu privire la Ștefu, însă nu se confirmă:

”Am verificat și nu a fost membru PSD  și nu a fost implicat în evenimentele din 10 august.”

Pe de altă parte, Dobre a încercat să împace taberele create în PNL, spunând că Rares Bogdan, prin atitudinea luată atunci când s-a referit la Ștefu, nu a făcut altceva decât să-și manifeste vigilența.

”Nu e prima dată când apar în spațiul public informații neadevărate. Eu cred că și-a făcut datoria de vigilență. Eu am o stimă deosebită. Am făcut campanie alături de Rareș Bogdan în toată regiunea. Este un om îndrăgit în PNL, apreciat”.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, în PNL a izbucnit un scandal monstru,  generat de o declarație publică a prim-vicepreședintelui Rared Bogdan, care la un post public de televiziune, și-a manifestat dezacordul și indignarea față de atragerea în partid a lui Viorel Ștefu de către conducerea organizației de la Buzău și numirea acestuia pe funcția de secretar general al filialei județene.  

Întrebat vineri în conferință de presă dacă Ștefu mai deține această funcție și după scandalul lansat de liberalii de la Centru, Victor Paul Dobre a ezitat să ofere un răspuns ferm.

Citește și :http://sansanews.ro/primul-scandal-in-pnl-rares-bogdan-sare-la-gatul-noului-secretar-general-stefu-l-ar-fi-trecut-printr-o-perioada-de-penitenta/?fbclid=IwAR3-w6ykiYk-R5tF8YEI4UsWoDUecpoQeiiNKDov8i-x3pYRCdsw8JqfXW8

http://sansanews.ro/cum-poate-fi-compromisa-instant-o-cariera-de-10-ani-a-unui-om-care-concubineaza-cu-politica-cazul-scoala-al-comisarului-sef-viorel-stefu/?fbclid=IwAR2YFLfHMUFEBFwNRCQ2z6Lfnq_eVOVUqJJ9B4pXS0A-6TNeXAmxRunoWKw