Actualitate SĂNĂTATE

Deși suntem în prag de val 4, aproape nimeni nu se mai vaccinează. Localitățile în care buzoienii nu au vrut să audă de serul anti-COVID

Rată de vaccinare anti COVID deloc mulțumitoare la Buzău. La nivelul județului, doar 20.27 la sută dintre cetățenii eligibili la vaccinare s-au imunizat anti-COVID până acum. Ceva mai bine stă municipiul reședință de județ, care are o rată de vaccinare de 31.85 la sută.

Și din păcate, în prag de val patru al pandemiei de coronavirus, adresabilitatea la vaccin este, în continuare foarte scăzută.

”Nu există o adresabilitate foarte mare la centrele de vaccinare iar unul dintre motive cred că este cel al concediilor.  Rata de vaccinare la nivelul județului este de 20.27 la sută, chiar dacă echipele mobile de vaccinare în mediul rural au promovat în permanență această campanie de imunizare. Sunt însă comune unde avem foarte puține persoane vaccinate”, a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

Conform sursei citate, în afara municipiului Buzău, localitățile în care numărul persoanelor care s-au vaccinat este important sunt Rușețu, C.A.Rosetti și Luciu.

La polul opus, cu o rată de vaccinare extrem de scăzută se află localitățile Râmnicelu, unde populația este sceptică în legătură cu orice vaccin, Glodeanu Sărat dar și Glodeanu Siliștea.

Etichete