Actualitate

Directorul DSP Buzău: ”Cu siguranță, valul 4 vine”. Cum se pregătesc spitalele să facă față unei eventuale explozii a cazurilor de COVID

Buzăul are, miercuri, cele mai multe cazuri noi de COVID-19 din această vară, semn că valul patru al pandemiei este aproape. Autoritățile de sănătate publică fac pregătiri pentru a face față unei eventuale explozii a cazurilor de infectare cu coronavirus.

Miercuri la Buzău, din 289 de teste efectuate, 5 au ieșit pozitive. Printre bolnavi, și un bebeluș de 5 luni internat la spitalul din Râmnicu Sărat. Pozitivi mai sunt doi soți din Sărata Monteoru, care locuiesc cu copiii, pentru care nu și-au dat însă acordul de a fi testați. Pentru că sursa de infectare este locul de muncă din Capitală al soțului, acesta nu a fost înregistrat ca bolnav la Buzău, ci la DSp București,. Pozitivi mai sunt doi tineri de 33 și respective 34 de ani din Amaru și din municipiul Buzău. Nici unul dintre aceștia nu este vaccinat anti COVID. Pe de altă parte, tot astăzi a fost confirmată cu coronavirus o femeie de 31 de ani, medic care se află în concediu pentru îngrijire copil. Aceasta a primit prima doză de vaccin, însă nu i-a fost administrate și a doua doză. Femeia nu are simptome grave de boală, fiind în izolare la domiciliu.                                                                       

Sunt cele mai multe cazuri de COVID-19 înregistrate în decurs de 24 de ore din această vară, semn că valul patru este aproape. De altfel, autoritățile de sănătate publică au început pregătirile pentru a face față unei eventuale explozii de infectări.

” Ne pregătim pentru valul ce va urma. Probabil că va crește numărul de cazuri pentru că așa cum toată lumea vede există aceste măsuri de relaxare de care toată lumea profită, deși în permanență am spus populației să păstreze încă măsurile de prevenție sunt locuri unde nu se mai poartă mască. Lumea e într-o relaxare și cu siguranță valul 4 va veni. Cu siguranță numărul de cazuri se va înmulți. Speram să fie lucrurile în ordine, spitalele să fie pregătite așa cum trebuie. Până acum au reușit și au făcut față indiferent că au avut puțin personal iar la Rm. Sărat se știe că deficitul de personal este foarte mare”, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Buzău, Cristina Ungureanu.

Autoritățile de sănătate publică spun că imediat cum se va constata o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 și va fi nevoie de internarea unora dintre bolnavi, spitalele vor reveni la organizarea din timpul valurilor trecute ape pandemiei. Indiferent cum vor sta lucrurile, spitalul municipal din Rm.Sărat va rămâne unitate COVID pentru tratarea celor infectați cu SARS-CoV-2 , a mai spus directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu

”Spitalele vor reveni la structura de dinainte de măsurile de relaxare, spitalul din Rm.Sărat va fi suport COVID care să trateze pacienții cu coronavirus, în continuare, la Spitalul Județean la fel, paturile de ATI să revină la numărul de dinainte de măsurile de relaxare”.