Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Din salvator, victimă. Angajat de la Ambulanță, înjunghiat în misiune

Un angajat al Serviciului Județean de Ambulanță Buzău a fost înjunghiat în timp ce se afla la locuința unui râmnicean care avea nevoie de ajutor medical. Bărbatul a ajuns pe un pat de spital, cu o rană la picior.

S-a întâmplat chiar de Ziua Națională, când un echipaj de ambulanţă a fost chemat la o adresă din Râmnicu Sărat, pe motiv că un bărbat se simte rău. Când au sosit la casa râmniceanului și se pregăteau să îi acorde ajutorul necesar, membrii echipajului s-au trezit luați la bătaie de un alt bărbat care se afla în casa râmniceanului. Agresorul, un bărbat de 65 de ani, a devenit recalcitrant, vrând ca prietenul său să fie ajutat mai repede. Într-o fracțiune de secundă a luat un cuțit și l-a lovit pe șoferul ambulanței în piciorul drept. Când și-a văzut colegul agresat, asistenta medicală a sunat la 112 și a cerut ajutorul polițiștilor. Între timp, șoferul ambulanței a fost  dus de urgență la spital şi internat, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate.

“În seara de 1 decembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că membrul unui echipaj de ambulanţă a fost victima unei vătămari corporale, în timp ce se afla la o intervenţie medicală în municipiul Râmnicu Sărat. În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat de îndată o echipă operativă pentru a verifica datele semnalate. Din investigaţii a reieşit că echipajul a fost solicitat pentru a inteveni la un caz medical la locuinţa unui bărbat care acuza stare de rău. La domiciliul bărbatului era prezent şi un invitat, un râmnicean în vârstă de 65 de ani.  La un moment dat, pe fondul unui conflict spontan, acesta din urmă l-ar fi agresat pe unul dintre membrii echipajului, un bărbat în vârstă de 51 de ani, de asemenea din Râmnicu Sărat.În urma leziunilor suferite la coapsă, persoana vătămată a fost transportată la spital şi internată, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate”, se menționează într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Agresorul, un bărbat de 65 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii de acte de violenţă împotriva personalului sanitar aflat în exerciţiul funcţiunii. Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor.