Actualitate

DINCOLO DE ȘCOALA ONLINE. S-au prelungit înscrierile la ”Cangurașul matematician”

În timp ce olimpiadele și concursurile școlare au fost suspendate în anul școlar 2020-2021, iar școala s-a mutat pe internet, pentru o lună, oportunitățile pentru activități exrașcolare s-au împuținat, de asemenea. O veste bună vine, însă, de la organizatorii competiției Cangurașul matematician: un joc pentru toți copiii din învățământul primar. Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) anunță prelungirea înscrierilor până pe 20 noiembrie. Copiii pot fi înscriși de către cadrele didactice din fiecare unitate școlară organizatoare sau independent, de către părinți. Părintele unui elev poate obține codul de participare comandând produsul Cangurașul matematician pe editurasigma.ro. Pentru înregistrarea ca organizator al unui centru Cangurul (într-o școală pot fi mai mulți organizatori), se folosește aplicația de înscrieri, disponibilă pe cangurul.ro. O veste bună este că, anul acesta, concursul poate fi susținut și în limba maghiară.

Pe data de 27 noiembrie 2020 debutează o nouă ediție a jocului Cangurașul Matematician pentru clasa pregătitoare și clasele I-IV.

”Îi așteptăm cu drag pe cei mici să descopere bucuria rezolvării problemelor de matematică de tip PISA, în care participarea și experiența sunt cele mai apreciate premii. Intuiția și gândirea copiilor se vor dezvolta sub egida Cangurașului, atât de îndrăgit în peste 90 de țări!” anunță organizatorii.

Jocul Cangurașul matematician are acum un format flexibil și se poate susține de acasă, folosind un calculator sau tabletă cu acces la internet. Pentru a participa la Cangurul, fiecare elev are nevoie de un cod de participare unic, cu ajutorul căruia poate accesa platforma digitală. Accesul pe platformă este permis începând de vineri, 27 noiembrie, ora 14:00, până duminică, 29 noiembrie, ora 20:00.

Ce oferă Jocul-Concurs Cangurașul Matematician?

  • Întrebări care-i motivează pe copii să se implice
  • Exerciții deosebite, care stimulează intuiția, gândirea, imaginația
  • Probleme în care se împletesc contexte cotidiene, umorul și provocările
  • Diplome apreciate pe plan internațional
  • Teste elaborate de echipe internaționale

După finalizarea acestui joc-concurs, participanții vor primi o carte și diploma semnată de doamna prof. univ. dr. Meike Akveld, președintele organizației internaționale Kangourou sans Frontières.

 Editura SIGMA a organizat Jocul-Concurs Cangurul începând din 1994, primele întreceri ale minții fiind cele de matematică aplicată. Ulterior au fost organizate testări privind înțelegerea textului scris în limba română (Poveștile Cangurului), explorarea unor elemente de științe, educație civică și de cultură (Cangurașul Explorator), dar și verificarea nivelului de competență în limbile engleză, franceză, germană (Cangurul Lingvist). Proiectul educațional Cangurul se adresează tuturor elevilor, nu numai celor performanți, oferind fiecăruia experiențe de învățare eficientă. Cangurul se desfășoară în limbile română, maghiară și, în măsura solicitărilor, în germană.