Actualitate

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ, FOCAR COVID PENTRU A DOUA ORĂ! Activitatea este suspendată până luni

Coronavirusul închide Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu”. Decizia a fost luată luni după ce în cadrul instituției au fost depistați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2 trei angajați, iar o a patra persoană așteaptă rezultatul testului astăzi.

Sediul central al Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu” devine pentru a doua oară de la debutul pandemiei focar COVID-19. Asta după ce zilele trecute două angajate de la departamentul ”înscrieri” și o altă persoană de la secția ”prelucrare carte” au fost confirmate cu noul coronavirus. De asemenea, o altă persoană, contact al celor trei angajate, așteaptă rezultatul testelor. De această dată este vorba despre un angajat de la secția ”împrumut adulți”.

Sediul situat în incinta Galleria Mall a fost închis încă de luni și, potrivit anunțului făcut pe pagina de Facebook, activitatea va fi reluată abia luni, 20 noiembrie.

“Având în vedere că în instituţia noastră trei persoane au fost confirmate cu Covid-19, începând de azi 16 noiembrie şi până vineri 20 noiembrie inclusiv sediul central al bibliotecii din Galleria Mall va rămâne închis, gardianul de serviciu va prelua doar cărţile ce trebuie restituite în această perioadă, până la ora 16.00, la intrarea în bibliotecă”, se anunță pe pagina de Facebook.

Este pentru a doua oră când biblioteca se închide din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2. Prima dată, instituția a fost declarată focar COVID-19 în luna iulie când au fost confirmate cu coronavirus trei persoane, printre care și directorul instituției. Și atunci activitatea a fost suspendată tot cinci zile, timp în care au fost dezinfectate toate spaţiile.

Numărul total al buzoienilor infectaţi de la debutul pandemiei este de 5.369, din care 140 au murit, iar 3.869 s-au vindecat.

Mica Publicitate