Actualitate

Dispute de la distanță între Neagu și Avrămescu. Pronosticul Alianței PSD-PNL la Buzău

Disputele de la distanță dintre social-democratul Petre Emanoil Neagu și liderul liberalilor buzoieni, deputatul Gabriel Avrămescu, au continuat și după conferința de presă făcută dimineață de președintele Consiliului Județean Buzău. Astfel, după ce Neagu a declarat că ”Avrămescu ori nu înțelege, ori nu vrea să respecte faptul că PSD este într-o alianță cu PNL”, liderul PNL Buzău i-a dat replică președintelui CJ, tot într-o coferință de presă, organizată la câteva ore distanță. Cu această ocazie liberalul a spus și cum vede viitorul Alianței PSD-PNL, la Buzău.

Declarațiile președintelui Petre Emanoil Neagu din această dimineață au venit pe fondul unor afirmații făcute de Gabriel Avrămescu în spațiul public. Prezent zilele trecute, la Focus Tv, președintele Organizației Județene PNL  a criticat o nouă alocare de fonduri de la bugetul județean pentru investiții în infrastructura din Chișinău și Soroca. În total, peste 300 de mii de euro care vor merge pentru susținerea a trei proiecte de investiții. Detalii puteți citi aici.

În acest context, Petre Emanoil Neagu a organizat vineri, la ora 11.00, o conferință de presă, în care subliniat că liderul liberalilor buzoieni se poziţionează în afara coaliţiei de guvernare, prin astfel de critici.

Răspunul lui Gabriel Avrămescu a venit câteva ore mai târziu, tot într-o conferință de presă. Liderul liberalilor buzoieni spune că a fi într-o alianță înseamnă să te consulți pe marginea proiectelor supuse votului într-o ședință, lucru care se întâmplă la Centru, nu și la Buzău. De asemenea,  liderul PNL Buzău spune că în coaliție fiecare parte are dreptul la propriile puncte de vedere.

La rândul său, senatorul PNL Vlad Pufu a explicat, în aceeași conferință de presă la care a a participat alături de Gabriel Avrămescu, faptul că decizia luată la nivel național de a se forma această Coaliție de guvernare a fost una bună care a scos România, cu bine, din această iarnă plină de provocări, pe de o parte din cauza crizei economice, iar pe de alta, din cauza războiului de la granița cu Ucraina.

Etichete