Actualitate

Freamăt și migrație în politica buzoiană. PSD și PNL primesc ”sânge” proaspăt

Partidele din Coaliția de guvernare încep să primească întăriri. Rând pe rând, PSD și PNL au anunțat că în ultima vreme au primit noi membri în partid. În acest context, Partidul Social Democrat a prezentat într-un cadru festiv încartiruirea a o sută de membri, 60 dintre aceștia primindu-și noile carnete de partid, în fața presei.

Prezentarea noilor membri a avut loc joi, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și Lucian Romașcanu, ministru al Culturii, președintele Organizației Județene PSD. Cu această ocazie , Romașcanu a precizat faptul că în ultimii trei ani social democrații au primit, în total, 6000 de noi membri.

 „Este foarte important pentru noi, ca organizație, să vedem că lumea vine, ceea ce înseamnă că ceea ce facem, facem bine. Am primit o sută și (ceva, n.red.) de membri în organizația municipală în perioada asta. Per total, din 2020 am primit peste 6.000 de membri în organizația județeană a PSD. Sunt foarte mulți tineri, foarte mulți oameni care au un cuvânt de spus în societatea buzoiană – profesori, ingineri, doctori -, și este o mândrie pentru Partidul Social Democrat că reușește, prin semnalul pe care îl trimite în societate, să aducă oameni de calibru, de calitate”, a spus Lucian Romașcanu, președintele PSD Buzău.

Alături de Romașcanu s-a aflat și primarul Constantin Toma, președintele Organizației Municipale care a înmânat, rând pe rând, legitimațiile de partid nou veniților.

„Ceea ce este de remarcat este faptul că nu s-a făcut niciun fel de promovare să primim noi membri. Am zis să primim azi 50, iar săptămână viitoare sau peste două săptămâni să primim și diferența, până la 100. Între timp, am mai primit semnale că se vor înscrie și alți oameni, iar calitatea acestor oameni este foarte bună și ne bucurăm pentru acest lucru, pentru că Partidul Social Democrat nu mai este un partid nefrecventabil sau foarte multă lume ajunsese să urască acest partid din cauza unor situații sau a unor oameni. La nivel central, domnul Marcel Ciolacu își face treaba și, practic, a contribuit foarte, foarte mult, dacă nu chiar decisiv, la această nouă față a Partidului Social Democrat”, a spus Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Vineri, a venit rândul liberalilor să-și prezinte noile achiziții. Este vorba despre zece organizații ale USR din teritoriu, respectiv Vernești, Bisoca, Cernătești, Bozioru, Rușețu, Siriu, Colți, Cochirleanca, Smeeni și Merei. Cu această ocazie, conducerea Organizației Județene a PNL, Gabriel Avrămescu, a arătat că Irinel Cârstea, consilier municipal USR și Ştefan Leu, consilier local la Cernăteşti, ambii aleși USR,  se vor alătura PNL dar nu vor semna adeziuni decât după finalizarea mandatelor din entitățile politice din care fac parte.

Președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu a explicat că nou veniții nu trebuie socotiți traseiști politici.

”Nu-i vorba despre traseism politic. Dumnealor se alătură acestei echipe pentru că este clar că la Buzău,  în momentul de față, asistăm la o disoluție a Organizației USR și cred că asta e un prim semn și clar că toate forțele de dreapta se vor coagula în jurul Partidului Național Liberal pentru că noi, acum, prezentăm singura alternativă la PSD, în municipiul și județul Buzău. Cred că este un act de curaj al dumnealor, ca să faci Opoziție la Buzău trebuie să ai curaj”, a spus Garbiel Avrămescu, președintele PNl Buzău.

La rândul său, senatorul PNL  Vlad Pufu a declarat că împreună cu proaspeții săi colegi va face o echipă bună, așa cum de altfel s-a întâmplat cu lotul anterior de politicieni veniți în rândul liberalilor.

”Eu nu îi consider nici traseiști, nici trădători, pentru că platformele program ale celor două partide  (n. R PNL și USR) sunt în multe puncte coincidente. Și atunci, este normal ca un partid care este într-o anumită perioadă mai proastă a vieții lui politice, oamenii de acolo, din lipsă de lideri, din lipsă de abordare politică, să-și găsească alte orizonturi. Noi i-am primit cu brațele deschise. A mai venit și la Organizația Municipală PNL încă un lot dinspre USR, deschizător de drumuri . Ne-am acomodat foarte bine unii cu alții, am făcut o echipă foarte bună. Există o chimie, există un anumit entuziasm cu care dânșii au venit în organizația noastră, participă la toate evenimentele pe care noi le organizăm, și vă spun că vom face o figură frumoasă împreună”, a declarat senatorul Vlad Pufu, președintele Organizației Municipale PNL Buzău.

De remarcat că pe măsura trecerii timpului devine tot mai clar că principalele partide cu reprezentare în județul Buzău se pregătesc, încet, încet de anul 2024 care va fi marcat de numeroase rânduri de alegeri.

Etichete