Alertă Coronavirus Buzău

DRAMATIC! ÎNCĂ UN DECES ÎN AZILUL DE LA COSTEȘTI. Rudele morților acuză autoritățile de neimplicare. Răspunsul DSP Buzău

Încă un deces înregistrat în rândul bolnavilor cu coronavirus din azilul de la Costești,  al doilea.  Un bătrân care marți a fost transferat din azil la Terapie Intensivă, în Spitalul Județean, și-a dat ultima suflare, pe patul de spital.

Bătrânul suferea și de diabet, iar după infecția cu SARS-CoV-2, starea lui de sănătate s-a agravat, fiind luată decizia transferului la o unitate spitalicească. Marți seara a ajuns la Spitalul Județean Buzău, fiind internat la Terapie Intensivă, unde, din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Decesul vine după un altul înregistrat marți. Un bătrân de 91 de ani a murit în azil, la două zile de la momentul la care a fost confirmat cu infecție cu coronavirus.

Rudele nonagerului acuză Direcția de Sănătate Publică Buzău de faptul că nu a gestionat această situație spre binele bătrânilor. Mai mult decât atât, oamenii răposatului spun că, deși acesta era confirmat cu COVID-19, nu ar fi primit tratament și nici măcar o perfuzie, dat fiind că nu se mai hrănea de 4 zile.

Iată ce spune nepotul bătrânului de 91 de ani, primul beneficiar al azilului din Costești, care avea COVID-19 și care a murit chiar în centru:

Pe de altă parte, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că nu își pot asuma nici o vină în acest caz:

Iată reacția dr.Carmen Scântei de la DSP Buzău: