Alertă Coronavirus Buzău

RECORD ABSOLUT! 555 de cazuri noi, cele mai multe infecții raportate în 24 de ore de la începutul pandemiei. Mesajul autorităților din România

RECORD negativ înregistrat de România, de la începutul pandemiei de coronavirus. Miercuri, 8 iulie, s-au înregistrat 555 de cazuri noi de COVID-19, la nivelul întregii țări, cele mai multe de la debutul crizei, dintr-un total de 13.147 de teste efectuate. Este ziua cea mai neagră cu 555 de noi cazuri și 18 decese în rândul bolnavilor de COVID-19.

În acest moment, România a ajuns la un total de 30.175 de cazuri de COVID-19 și la 1817 decese. La Terapie Intensivă, în spitalele din țară, sunt 237 de bolnavi, în stare gravă.

În contextul recordului înregistrat în ultimele 24 de ore, autoritățile atrag atenția populației să respecte măsurile de protecție:

În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor. Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului. Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate. Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generte de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment.”,  se arată în comunicatul GCS.