Actualitate

DUPĂ O LUNGĂ AȘTEPTARE, POATE SĂ ÎNCEAPĂ REABILITAREA A 3 MARI ARTERE DIN MUNICIPIU! Magistrații au respins contestațiile depuse de constructori

După ani buni de așteptare, poate să înceapă, în sfârșit, reabilitarea a 3 mari artere din municipiul Buzău: Bulevardul Unirii, Aleea Industriilor și strada Transilvaniei. A fost stabilit constructorul care va moderniza arterele intens circulate, după ce astăzi, 15 martie, magistrații au respins o contestație depusă în urma licitației de atribuire a contractului.

Magistrații Curții de Apel Ploiești au analizat contestația depusă după licitație de către o asociere de firme și au decis să o respingă. Judecătorii au stabilit că plângerea este nefondată așa că au respins-o.

Decizia este definitivă, ceea ce înseamnă că firma stabilită inițial să se ocupe de aceste trei mari artere va putea deschide,  cât de curând, șantierul. Cele 3 străzi vor fi asfaltate și modernizate, prevăzute cu piste pentru biciclete, lucrările fiind efectuate cu fonduri europene.

“A durat mult, este o investiție pe fonduri europene de peste 18 mil. euro, dar vom avea 3 străzi așa cum arată și strada model inaugurată în 2018, Calea Eroilor. Vom avea toate cablurile îngropate în trotuare, pistă pentru biciclete, căi speciale pentru autobuze. Buzăul va arăta altfel după reabilitare. Acest proiect a început în urmă cu aproape 3 ani dar, din cauza birocrației și a contestațiilor nenumărate, am ajuns în această situație în care s-a întârziat foarte mult. Dar cred că, în sfârșit, în această primăvară, aprilie-mai, vor începe șantierele pe cele 3 mari străzi ale Buzăului.”, a declarat primarul Constantin Toma.

Între timp, este în lucru un nou proiect referitor la reabilitarea altor străzi importante din municipiu: Republicii, 1 Decembrie 1918 și Iazul Morii. În prezent, este în plină desfășurare etapa de evaluare a celor 6 oferte depuse pentru acest proiect.

Cât privește strada Horticolei, proiectul de reabilitare va fi încredințat direct societății Urbis Serv.

Șansanews.ro v-a prezentat AICI cum vor fi transformate principalele străzi din Buzău.