Actualitate

E CEA MAI AȘTEPTATĂ VESTE PENTRU HORECA! Orașul Buzău trece în scenariul verde. Ce înseamnă asta

Vești bune pentru angajații și deținătorii afacerilor din domeniul HORECA.

Din noaptea de miercuri spre joi, de la ora 0.00, Buzăul intră în scenariul verde. Asta înseamnă o relaxare a măsurilor impuse de pandemia de coronavirus. Printre altele, barurile, restaurantele și cafenelele vor putea funcționa la o capacitate mai mare decât până acum. Vor putea fi ocupate jumătate din locurile existente în fiecare local în parte, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

”Buzăul are 0,85 de cazuri la mia de locuitori. Începând cu data de astăzi, ora 0.00, va intra în scenariul verde, asta în condițiile în care astăzi la Direcția de Sănătate Publică nu o să apară altceva, dar la numărul de locuitori ai Buzăului nu cred că se va întâmpla acest lucru.  Este o veste bună pentru toată lumea, mai ales pentru cei din HORECA pentru că nu vor mai fi la capacitate de 30% cum au fost până acum, ci la capacitatea de 50%.”, a declarat pentru șansanews.ro subprefectul de Buzău, Adina Moiseanu.

Municipiul Buzău este în scenariul galben din 27 decembrie iar înainte de această dată s-a aflat în scenariul roșu timp de 55 de zile, cu o incidență a cazurilor de coronavirus de peste 3 la mia de locuitori.

În ceea ce privește situația în județ, incidența a ajuns, miercuri, la 0.53 de cazuri la mia de locuitori. Nici o localitate nu mai este în scenariul roșu.  Sunt însă în scenariul galben localitățile Cilibia, Unguriu, Brăești, Bisoca și Valea Salciei. Cea mai mare rată de îmbolnăvire este la Cilibia, 2.11 la mia de locuitori.

Ce înseamnă scenariul verde

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

  1. organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in este sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane;
  2. organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție;
  3. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00;
  4. activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00;
  5. măsurile prevăzute la pct. 4 și 5 se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;
  6. activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Miercuri, reprezentanții Teatrului George Ciprian, prin vocea purtătorului de cuvânt al instituției, Georgiana Vlădoiu, au anunțat cum va funcționa instituția, odată cu intrarea în scenariul verde:

Publicitate