„România educată în WC-uri defecte!” Așa începe apelul public al unui părinte revoltat de condițiile în care au fost cazați copiii cu rezultate excepționale, la Buzău, în cadrul Olimpiadei Naționale de Matematică, o competiție educațională extrem de importantă. De la cazarea improprie, sala competiției, cu toalete murdare, la modul în care au fost tratați copiii, părintele trece în revistă o serie de probleme care au transformat o competiție de elită într-o experiență umilitoare.

Mesajul părintelui nu este doar o critică la adresa organizatorilor, ci, un semnal de alarmă asupra modului în care sunt tratați olimpicii, care ar trebui celebrați și respectați pentru orele de muncă pe care le dedică studiului și performanței. Părintele și-a spus oful pe rețelele de socializare, ulterior fiind preluate informațiile de publicația „Educație prin lectură”.
„ România educată în WC-uri defecte!Nu cerem lux, cerem decență !Am fost săptămână aceasta la Olimpiada Națională de Matematică, cu copilul meu. Cu emoții, cu mândrie… și m-am întors cu un gust amar.Așa arată “respectul” pentru olimpici, la Naționala de Matematică din Buzău:370 de copii strânși în sala de sport, obligați să-și lase hainele pe câteva bănci, într-un haos general. Mulți erau la prima participare, tremurând de emoții, iar la finalul examenului își căutau îmbrăcămintea prin grămadă, ca la talcioc.Toți acești copii, care muncesc enorm pentru excelență, au fost nevoiți să împartă o singură toaletă infectă. Trei ore pentru clasele 5-6, patru ore pentru cei din clasele 7-8. Dispreț total față de orice minimă decență.Apoi, după ce au dat tot ce au putut, au fost ținuți zeci de minute să poată preda lucrarea.Pentru ce?… Pentru că organizarea a fost o glumă proastă.Festivitatea de deschidere? ”, a publicat Ilieș Dan Antoniu(părintele unuia dintre olimpici) pe pagina sa de Facebook
Părintele aduce detalii atât despre organizarea defectuoasă, olimpicii fiind nevoiți să-și arunce hainele la grămadă pe băncile unei sali de clasă, cât și despre impactul psihologic pe care l-a avut evenimentul asupra copiilor. Mulți dintre adolescenți erau la prima olimpiadă, fapt care aducea o presiune psihică enorma asupra lor, la care s-a adăugat tot acest stres provenit din lipsa de interes a organizatorilor. Ținuți în picioare, în frig, sau înghesuiți în pătuțuri suplimentare mult prea mici, emoționați până la lacrimi, copiii au trebuit să treacă un adevărat test al anduranței și răbdării pe toată durata competiției.
„Părinții n-au avut loc. Sala era prea mică, iar copiii, unii emoționați până la lacrimi, au fost nevoiți să stea în picioare.Contestațiile? Haos, nervi și lipsă totală de organizare. Toți se enervau – părinți, profesori, copii. La premiere- întârziere de peste 1 ora, copii tinuti afara in frig, inghesuiala.La una din locațiile de cazare, în camere deja mici, s-au băgat paturi suplimentare. Un copil a dormit pe un pătuț înghesuit, ca să nu fie pe jos. Oare cum s-a simțit în comparație cu ceilalți colegi de cameră?Asta e ospitalitatea oferită unor copii de elită ?Așa arată respectul pentru performanță?P.S. Am fost anul trecut la Olimpiada Națională de la Vaslui și la cea de Informatică de la Iași și nu au fost probleme…asta pentru cei ce cred că sunt eu Gică Contra…
La Buzau este o incompetenta totala! Primarul si toate javrele pe care le pastoreste sunt imuni la civilizatie, organizare si decenta ! Asa trateaza ei copiii acestei tari, ciumeti PSD carora nu le pasa decat de burta lor, de cat si cum sa fure !
Stimata redactie, sunt sigur ca veti cenzura acest mesaj, fiindca si voi sunteti niste biete slugi, ii lingeti picioarele lui Toma
Copilul meu a participat la ONM de la Buzău, nu mi s-a plâns de nimic, ce-i drept, la contestații școala a fost plină, dar erau profesori care examinau lucrările împreună cu elevii și le explicau greșelile.
A fost cazat la hotel de 5 stele…
Daca la Bz, unde si in statiile de autobuz ai display electronic si stii exact cat astepti si ordinea de sosire a autobuzelor e incompetenta, in S4 Bucuresti unde platesti spaga de dezvoltare urbana si n-ai unde sa parchezi inseamna ca s-a uitat deschisa poarta gradinii zoologice si cel mai scurt drum a fost catre primarie.
…bz-oraș deschis… și smart !….😁ce rușine
Și al meu a fost la olipiada de matematică, faza pe județ, la Iași, la cel mai ,,tare” liceu din oraș și la ieșire a fost percheziționat și tratat ca un boschetar pe motiv că o profesoară nu își mai găsea telefonul.
Asta în prezența d-nei și a câtorva elevi, cei mai buni din școală.
A spus că în veci nu va mai intra acolo. A descris liceul ca pe o pușcărie.