Actualitate

MĂRTURISIREA TULBURĂTOARE A FIULUI MEDIC ÎN LUPTA PENTRU A-ȘI SALVA MAMA. Profesoara Tamara Zahiu a murit după o luptă lungă cu COVID-19

O veste tulburătoare a venit, vineri după-amiază, să anunțe trecerea la cele veșnice a uneia dintre cele mai iubite profesoare din Buzău, Tamara Zahiu. După o lungă și încrâncenată luptă cu boala COVID-19, cadrul didactic s-a stins pe un pat de spital din Capitală. Dascăl de excepție, respectat de elevi, recunoscut de colegi, profesor și formator a numeroase generații, Tamara Zahiu era unul dintre cei mai iubiți slujitori ai catedrei. Avea 65 de ani și continua să predea la Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”. Anunțul că a parasit această lume a fost făcut pe pagina de Facebook a unității de învățământ:

” Cu mare regret, anuntam trecerea la cele vesnice a colegei nostre dna prof ing Zahiu Tamara, un om bland, de o bunatate si o intelepciune iesite din comun, un suflet special! Dumnezeu sa o odihneasca in pace!”

Starea profesoarei Tamara Zahiu se agravase în ultima perioadă. Zilele trecute, o colegă de catedră postase un mesaj prin care aducea recunoștință modului exceptional în care Tamara Zahiu și-a îndeplinit misiunea de dascăl, anunțând, totodată, că se află ”într-o stare dificilă”. Cu mai puțin de 24 de ore în urmă, fiica profesoarei postase, de asemenea, un mesaj tulburător cu speranța unui miracol.

În ultima perioadă, Tamara Zahiu a fost internată la Spitalul Militar Rol 2 din Otopeni unde fusese în grija fiului ei, medicul militar Ștefan Vladimir Zahiu. În urmă cu mai bine de două săptămâni, medicul militar și-a mărturisit, în direct în studioul unei televiziuni, neputința pe care o simte în fața COVID-19, în încercarea de a-și salva mama.

Mărturisirea, absolut cutremurătoare, s-a dorit a fi un avertisment pentru cei care încă mai ignoră pericolul infecției cu SARS-CoV-2.