Actualitate

(UPDATE) FEMEIE DIN PUIEȘTI, RĂNITĂ GRAV ÎN URMA UNUI ACCIDENT RUTIER!

UPDATE: În ciuda eforturilor echipajului medical, femeia de 52 de ani, lovită de autoturism, nu a mai putut fi salvată. Manevrele de resuscitare nu au avut niciun rezultat, fiind declarat decesul victimei.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Accident rutier, vineri seară, la Puiești. O femeie a fost rănită grav după ce a fost acroșată de mașina condusă de un tânăr de 19 ani.

Accidentul s-a produs pe DJ 202, la Puiești. Din primele date oferite de IPJ Buzău,  tânărul de 19 ani, din localitate, aflat la volanul unui autoturism, se deplasa dinspre Nicolești către Râmnicu Sărat. Pe același sens de mers se afla și o femeie de 52 de ani, tot din Puiești, care se deplasa cu bicicleta pe partea carosabilă. Mașina condusă de tânărul de 19 ani a acroșat-o pe biciclistă. În urma impactului, femeia a fost rănită grav. Ea a fost preluată de ambulanță, fiind resuscitată de echipajul medical.

În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările.

Ținând cont de precipitațiile care se înregistrează în întreg județul, dar și de prognoza meteo pentru zilele următoare, polițiștii recomandă, atât șoferilor, cât şi pietonilor, să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie. Polițiștii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță. În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile! Pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când autovehiculul care circulă în față frânează brusc, trebuie mărită distanța în mers.Luminile de întâlnire trebuie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Pietonii sunt sfătuiți să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.