Actualitate

Eșec total al campaniei de vaccinare în rândul copiilor cu vârste de peste 5 ani! Între timp, crește numărul claselor trecute în online, din cauza infectărilor

Eșec total! În cele trei zile de când a debutat campania de vaccinare anti COVID-19 în rândul copiilor cu vârste de peste 5 ani, la Buzău s-a imunizat doar un singur copil. Situația este îngrijorătoare dat fiind faptul că, tot în ultimele trei zile, zeci de copii au fost confirmați cu SARS-CoV-2, iar o parte dintre ei au ajuns în spital.

Dezinteresul față de imunizare anti-COVID-19 în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5-11 ani s-a putut observa încă din prima zi de la debutul campaniei când, deși centrele de vaccinare erau pregătite să administreze serul micuților pacienți, niciun părinte nu și-a adus copilul la vaccinare. Situația nu s-a schimbat prea mult nici în următoarele zile, astfel că până astăzi doar un singur copil a fost vaccinat în centrul amenajat la LSM.

În tot acest timp, virusul a luat amploare astfel că Buzăul a devenit un județ roșu. În prezent, potrivit datelor oficiale, județul mai are doar patru localități fără niciun caz COVID-19, în condițiile în care în ultimele 14 zile, în tot județul , au fost confirmate cu coronavirus peste 2000 de persoane.

Din păcate, multe dintre aceste confirmări au fost în rândul copiilor. De exemplu, potrivit Inspectoratului Școlar Județean, 18 clase și-au suspendat activitatea și au intrat în online doar în ultimele trei zile. Asta înseamnă că în aceste colective sunt cel puțin 54 de copii confirmați. În general, copii dezvoltă forme ușoare de boală, însă unii au nevoie de supraveghere medicală și rămân internați. De exemplu, astăzi sunt 5 copii internați la Spitalul din Râmnicu Sărat, dintre care un sugar, și alți 7 copii sunt internați la Spitalul Județean Buzău.