Actualitate

Este oficial! Trei facultăți de stat își deschid porțile la Buzău. Înscrierile încep pe 1 septembrie

Premieră la Buzău. Trei facultăți din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați își deschid porțile în această toamnă. Sunt zeci de locuri libere la fiecare dintre cele 3 unități de învățământ superior, locuri care pot fi ocupate începând cu luna septembrie. Tinerii din Buzău, dar și din județele limitrofe, vor putea urma cursurile facultăților de Educație fizică și sportivă, Drept și Agricultură.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, una dintre universitățile de top din țară, se pregătește să dea startul admiterii de toamnă, etapă care începe la 1 septembrie. Universitatea organizează înscrieri pentru locurile rămase libere din vară, dar și pentru câteva specializări noi, acreditate și aprobate prin hotărâre de Guvern. Astfel, în premieră, în această toamnă, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va organiza admitere și la Buzău pentru specializările Educație fizică și sportivă, Drept și Agricultură. La Educație Fizică și Agricultură sunt disponibile câte 50 de locuri cu taxă iar la Drept 60 de locuri, tot la taxa.

“În premieră, în această toamnă, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va organiza Admitere și la Buzău pentru specializările Educație fizică și sportivă (50 de locuri la taxă), Drept (60 de locuri la taxă) și Agricultură (50 de locuri la taxă). Locurile au fost aprobate recent, prin hotărâre de guvern. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a promovat oferta educațională pentru extensiunea de la Buzău la Târgul de Oferte Educaționale dedicat Învățământului Universitar, organizat la mijlocul lunii mai de Muzeul Județean Buzău. Instituția noastră a fost reprezentată de cadrele didactice de la facultățile Știința și Ingineria Alimentelor, Inginerie și Agronomie din Brăila, Educație Fizică și Sport, Științe Juridice, Sociale și Politice, Litere, precum și de reprezentanți ai Departamentului de Comunicare, Promovare și Relații Publice.”, se arată într-un comunicat de presă remis de Universitatea „Dunărea de Jos”.

 Înscrierile la facultate se fac atât online cât și față în față în centrele special amenajate. Candidații care optează să se înscrie de acasă pot accesa pagina www.admitere.ugal.ro unde găsesc un Ghid al admiterii. Pe platforma de admitere, viitorii studenți găsesc și numerele de telefon ale Comisiei Centrale de Admitere dar și ale facultăților  pentru informații dar și suport pentru înscrierea online. De miercuri și până pe 10 septembrie va avea loc înscrierea online, urmând ca din data de 6 septembrie, înscrierile să se desfășoare și fizic, la centrele special amenajate.  Iar în zilele de 14 și 15 septembrie vor fi afișate rezultatele.

Admiterea se realizează pe bază de dosar, ponderea mediei de bacalaureat oscilând între 50 și 100%, în funcție de fiecare facultate.

Recent, rectorul Universității, prof. univ. dr. ing.Puiu Georgescu, a vorbit la Focus Tv despre prezența instituției de învățământ superior la Buzău. Detalii, aici.