Alertă Coronavirus Buzău

EXCLUSIV! BUZĂUL NU A SCĂPAT DE RĂSPÂNDIREA COMUNITARĂ A CORONAVIRUSULUI! Recomandări de la epidemiologi

În timp ce România se pregătește pentru cât mai multă relaxare și revenirea cât mai rapidă la obiceiurile de dinaintea pandemiei de coronavirus, Buzăul numără tot mai multe cazuri noi COVID-19 de la o zi la alta. După ce miercuri au fost raportate opt cazuri noi de infecție, Direcția de Sănătate Publică a venit cu un pronostic deloc optimist. Mai exact, Buzăul încă nu a scăpat de o răspândire comunitară, iar asta ar putea însemna chiar și apariția unor noi focare.

”Panta descendentă încă nu se vede la Buzău. Avem niște ondulații, n-aș putea să spun că am intrat pe panda descendentă. Dacă într-o zi am două cazuri și în alta opt, nu pot spune că am intrat pe panta descendentă” a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei, de la DSP Buzău, în emisiunea Focus News de la Focus Tv.

Medicul epidemiolog vine și cu indicații precise care ar putea duce Buzăul spre scăderea numărului de îmbolnăviri. Respectarea distanțării sociale este cea mai importantă măsură de prevenție.

”La Buzău încă există pericolul răspândirii comunitare. Și dacă lumea nu va înțelege distanțarea socială, care devine foarte importantă, și masca de protecție, pe care însă mulți nu o pot purta din motive medicale …În exterior masca nu e absolut ogligatorie, o poartă cel care se simte protejat de ea, în interior ar fi bine ca distanța socială să se repecte chiar mai mult decât portul măștii de protecție”, a adăugat medicul epidemiolog Carmen Scîntei.