Actualitate SĂNĂTATE

EXCLUSIV! Cum a forțat intrarea în spitalul Săpoca, cu autoturismul personal, fostul manager Cristina Păun! Cine a tremurat

spitalul sapoca

Episod halucinant petrecut la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, după revocarea din funcție a fostului manager, Cristina Păun. Chiar în ziua în care a fost destituită din funcție, prin ordin al ministrului Sănătății, Păun ar fi încercat să intre în biroul pe care l-a avut în cadrul spitalului și pentru că nu i-ar fi fost permis accesul de către agentul de pază ar fi sunat la 112. Numai că de aici i s-ar fi spus că o astfel de situație, ca cea reclamată de ea, nu cade în sarcina Poliției.

În cele din urmă, Cristina Păun ar fi forțat intrarea în spital, intrând în curtea unității medicale cu autoturismul personal în momentul în care ar fi ieșit un infirmier, trecând razant pe lângă agentul de pază, care ar fi reușit să se ferească din calea autoturismului în ultimul moment.

Ar fi urmat alte momente  tensionate în care fostul manager ar fi încercat să intre în biroul deținut până la revocarea din funcție, birou a cărui yală fusese însă schimbată.  În cele din urmă, Cristina Păun ar fi părăsit spitalul.

O zi mai târziu, pe 26 mai, Păun ar fi fost înștiințată pe e mail că se poate prezenta pe 27 mai la sediul spitalului în vederea predării-primirii patrimoniului  însă, în ziua respectivă, fostul manager ar fi anunțat că din motive de sănătate nu poate ajunge, exprimându-și speranța că va putea veni pentru a preda biroul pe 28 mai.

În tot acest timp, conducerea actuală a spitalului Săpoca susține că biroul fostului manager a rămas închis, însă dacă nici joi, Cristina Păun nu se va prezenta la spital, atunci o comisie special constituită va intra și va face inventarul documentelor găsite, de această situație fiind informat și Ministerul Sănătății.  

Ministerul Sănătății a semnat pe 25 mai ordinul de revocare din funcție a managerului interimar Cristina Păun, contestată de toți angajații încă de la preluarea postului, și a numit un nou director în persoana dr. Gabriela Pîrîu, pe o perioadă nu mai mare de 6 luni.

Schimbarea de la conducerea spitalului Săpoca a venit la câteva zile de la un protest al angajaților, care au ieșit în curtea spitalului cerând ca Păun să plece. În caz contrar, cadrele medicale amenințau că vor pleca ele, un memoriu semnat de 150 de angajați fiind trimis atunci la Ministerul Sănătății.