Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

NOI CAZURI COVID-19 ÎN ȘCOLILE DIN BUZĂU! Elevi și cadre didactice, confirmați cu coronavirus

Crește numărul cazurilor de coronavirus în Buzău și îngrijorător este că tot mai mulți elevi și profesori sunt confirmați cu COVID-19. Aproape zilnic se înregistrează noi cazuri astfel că se suspendă cursurile cu prezența elevilor în bănci. Astfel de cazuri nu se înregistrează doar în municipiul Buzău, ci și în restul județului.

După ce zilele trecute au apărut îmbolnăviri în rândul elevilor și cadrelor didactice din școlile și grădinițele din Vintilă Vodă și Lopătari, joi, 15 octombrie, a fost confirmat cu coronaviurs un cadru didactic de la școala Brădeanu. În acest caz, însă, nu se impune suspendarea cursurilor întrucât dascălul nu a fost la școală în ultima perioadă. Și un cadru didactic de la Liceul Tehnologic Pătârlagele a fost diagnosticat cu COVID-19, dar și unul de la Scoala Vasile Cristoforeanu din Rm. Sărat. Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se vor reuni joi după amiază pentru a decide câte clase de la fiecare unitate își vor suspenda cursurile în acest context. Membrii CJSU vor avea de aprobat și un nou scenariu pentru o clasă de la Colegiul Eminescu din Buzău, după ce o elevă de 13 ani a fost depistată cu coronavirus. De asemenea, o altă elevă de 12 ani de la Școala nr. 1 din municipiu, unitate închisă din cauza coronavirusului, s-a îmbolnăvit. Ședința CJSU Buzău este programată la ora 14:00.

În total, joi, în județul Buzău sunt raportate 41 de cazuri noi de coronavirus. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 4 și 79 de ani. Cei mai mulți au fost depistați pozitiv după ce s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău. Alți 18 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize iar 2 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alt județ.

Buzăul numără un total de 3156 de cazuri de coronavirus.